Кримінал

Жартівника-мінера засудили до 5 років позбавлення волі

Відділом підтримання обвинувачення в суді прокуратури Чернігівської області спростовано безпідставні твердження апеляційної скарги сторони захисту щодо необхідності пом’якшення покарання особі, яка двічі завідомо неправдиво повідомляла про замінування будівель міста Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині затримали телефонного мінера

Судами першої та апеляційної інстанції достовірно встановлено, що 15.12.2018 та 11.02.2019 обвинувачений, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків та бажаючи їх настання, посягаючи на громадську безпеку в частині надання інформації про загрозу злочинних посягань, зі свого мобільного телефону здійснив 8 дзвінків диспетчеру спецлінії «101» державної служби надзвичайних ситуацій у Чернігівській області й анонімно повідомив завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибуху міських  будівель. У результаті під загрозу поставлена громадська безпека та здійснено відволікання від виконання своїх обов`язків спеціальні служби та правоохоронні органи міста.

Суд першої інстанції засудив порушника до 5 років позбавлення волі.

Прокурором під час перегляду вироку судом апеляційної інстанції вказано на його законність і обґрунтованість, а призначена міра покарання – необхідною та достатньою для виправлення поведінки обвинуваченого у майбутньому, з огляду на його попередні судимості в 2007, 2008 та 2012 роках, а також вчинення двох нових злочинів у стані алкогольного сп’яніння.

Суд апеляційної інстанції погодився з думкою прокурора та залишив апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення, а вирок без змін.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button