Кримінал

Житель Чернігівщини сплатить понад 38 тисяч гривень за зрубані акації

Ще торік Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області за фактом знесення зелених насаджень без дозвільних документів на території Линовицької селищної ради до адміністративної відповідальності було притягнуто мешканця села Полонки Прилуцького району, який своїми діями завдав шкоди довкіллю на суму 38871,30 гривень.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

Відносно правопорушника було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення, яку в подальшому було оскаржено ним до Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські Чернігівського райуправління викрили серійного крадія велосипедів

Рішенням від 07.02.2024 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області визнав дії Державної екологічної інспекції у Чернігівській області правомірними, а постанову – законною. У задоволенні позову скаржнику було відмовлено повністю, але шкода, завдана самовільною порубкою акацій, в добровільному порядку лишилася не відшкодованою.

Відтак,  Прилуцькою окружною прокуратурою в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Чернігівській області та Линовицької селищної ради було скеровано позов до місцевого суду про відшкодування шкоди в примусовому порядку. У ході судового процесу позов в першій інстанції було задоволено повністю.

На сьогодні, порушник природоохоронного законодавства заплатив шкоду, яку завдав довкіллю, в повному обсязі. Кошти спрямовано до бюджетів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button