Кримінал

Житель Чернігівщини задушив киянку заради позашляховика (Фото)

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 27-річному жителю Чернігівської області у вчиненні умисного вбивства жінки з корисливих мотивів та незаконному заволодінні її автомобілем, поєднаним з насильством, небезпечним для життя потерпілого (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України) та у вчиненні незаконного заволодіння транспортним засобом, поєднаним з насильством, небезпечним для життя потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України).

За даними слідства, наприкінці вересня до 51-річної власниці квартири у Деснянському районі столиці прийшов її 27-річний знайомий. Чоловіка жінка знала вже певний час, іноді допомагала йому грошима. Того вечора знайомий залишився в її квартирі на ніч. Після того, як жінка перестала відповідати на телефонні дзвінки, рідні знайшли її задушеною в спальні. Окрім того, зник позашляховик вбитої.

Правоохоронці встановили, що близько півночі молодий чоловік взяв мотузку та задушив жінку, після чого забрав її автомобіль Toyota Prado.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прилуччині з початку року поліцейські склали понад 1200 протоколів за фактами домашнього насильства

У подальшому, аби не викликати підозр, чоловік переодягнувся в камуфляжний військовий одяг, перефарбував викрадений позашляховик у зелений колір, зняв із нього номери та поїхав додому на Чернігівщину, де його і знайшли. Жодних мотивів своїх дій молодик не пояснює.

Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування та оперативне супроводження здійснюється Деснянським УП ГУНП у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Пресслужба Київської міської прокуратури

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button