Кримінал

Житель Чернігівщини заплатив більше як 11 тисяч гривень за три зрубані дерева

У лютому поточного року Державна екологічна інспекція в Чернігівській області здійснила розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок незаконної рубки дерев, на суму 11 тис. 421 грн.

Про це повідомляє інспекція.

Під час досудового розслідування встановлено особу, яка завдала шкоди довкіллю. Порушником виявився мешканець села Ольшани Прилуцького району, який за відсутності документів дозвільного характеру незаконно зрубав три сухостійні дерева породи дуб звичайний у лісовому масиві на території ДП «Ічнярайагролісництво».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрито учасників міжрегіонального наркокартелю з мільярдними прибутками (Фото)

У подальшому кримінальну справу було закрито, а порушника притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 65 Кодексу України про адміністративне правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, який сплачено добровільно. Однак шкоду, заподіяну незаконною порубкою дерев, у сумі 11 тис. 421 грн не відшкодовано.

Прилуцька окружна прокуратура в інтересах держави подала позов до громадянина С. Рішенням Ічнянського районного суду Чернігівської області позов в інтересах Державної екологічної інспекції у Чернігівській області про відшкодування шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев, задоволено повністю.

Відповідач сплатив усю суму шкоди, кошти спрямовано до бюджетів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button