Кримінал

Житель Прилук зберігав та перевозив макову соломку у великих розмірах

Прилуцькою окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Прилуки за незаконне зберігання та перевезення особливо небезпечного наркотичного засобу – макової соломки у великому розмірі без мети збуту (ч. 2 ст. 309 КК України).

Про це повідомляє Прилуцька окружна прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 62-річний прилучанин у серпні 2022 зірвав дикорослі рослини маку з гілками та плодами маку-коробочки в кількості близько 280 штук, які помістив до двох поліетиленових пакетів і незаконно зберігав та перевозив для особистого вживання без мети збуту. Заборонену речовину виявили та вилучили працівники поліції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині затримали збувача наркотиків

Наразі кримінальне провадження перебуває на розгляді Прилуцького міськрайонного суду.

Санкція інкримінованої підозрюваному статті  передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button