Кримінал

Злочинне угрупування «бомбило» магазини і склади Чернігівщини (Фото)

Серійні крадії встигли «наслідити» в кількох районах області. Вони обкрадали магазини, виносили зі складів фермерських господарств засоби захисту рослин, зливали пально-мастильні матеріали та цупили все, що мало хоч якусь цінність.

Злочинна група протягом певного часу вже перебувала в полі зору оперативників кримінальної поліції Чернігівщини. Правоохоронці задокументували їх діяльність та зібрали доказову базу.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Коли поліцейським стало відомо про заплановану крупну «вилазку» злодіїв, було прийнято рішення про проведення спецоперації з їх затримання. Кримінальна поліція ГУНП в Чернігівській області за підтримки КОРДу та під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області ретельно спланувала і вдало реалізувала операцію, яка поставила крапку в низці крадіжок зухвальців.

Оперативники карного розшуку управління поліції із спецпризначенцями вже були на місці, коли злодії вирішили поживитися чужим майном. Вночі 3 жовтня під прикриттям темряви любителі чужого добра приїхали до складу на старенькій автівці, поставили її у лісосмузі, а самі полізли через паркан. Лиходії зламали замок від сховища із зерном, гречкою та різноманітними агрохімікатами та винесли звідти близько трьох  десятків п’ятилітрових каністр із фунгіцидами.

На зловмисників чекала велика несподіванка – бійці КОРДу захлопнули майстерно влаштовану пастку. Тож коли злодії спробували втекти, правоохоронці не залишили їм жодного шансу. Затриманими виявилися уродженці Менського та Борзнянського районів Чернігівщини.

Поліція обґрунтовано підозрює це злочинне угрупування в низці аналогічних крадіжок в  області. Їх здобиччю стали сейфи з цінностями, зброя, засоби захисту рослин, харчі, алкогольні напої, споживчі товари та, звісно, готівка.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button