Кримінал

Зловмисник, який ухиляється від громадських робіт, може загриміти за ґрати

Чернігівською місцевою прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від виконання покарання у вигляді громадських робіт.

У ході досудового розслідування встановлено, що житель Чернігівського району, маючи не одну судимість, вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова у листопаді минулого року визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України (крадіжка), йому призначено покарання у вигляді 240 годин громадських робіт.

Про це повідомляє Чернігівська місцева прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “На дошку ганьби”: чернігівці про крадійку в торговому центрі

Чернігівським районним сектором Чернігівського міського відділу пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації МЮУ зловмисника письмово ознайомлено з умовами відбування покарання у вигляді громадських робіт, а також про кримінальну відповідальність за ухилення від відбування громадських робіт і направлено для відбування покарань до однієї із сільських рад Чернігівського району.

Однак чоловік умисно сім разів не вийшов на відбуття покарання у вигляді громадських робіт, таким чином ухилившись від його відбування.

На сьогодні зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.389 КК України (ухилення засудженого від відбування покарання у вигляді громадських робіт).

Досудове розслідування триває.

Довідково:  санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Ще статті по темі

Back to top button