Культура

Андрій Дериземля розповість про книжку, що змінила його життя: в Чернігові стартував новий інтелектуальний проєкт

Мандри дивовижним світом героїв, що уособлюють людські риси, життєві ситуації й атмосферу, яку ми так хочемо перенести в реальне життя. Світ книги безкінечний, а сама книжка багато століть об’єднувала й об’єднує людей.

У Чернігові, в бібліотеці ім. М. Коцюбинського, нещодавно стартував новий інтелектуальний проєкт «Клуб книгомандрівників».

Суть клубу – доносити до спільноти цінності книжки, її можливості і те, що досить відомі люди Чернігівщини не цураються зазирати в це джерело знань.

Про проєкт розповіла Людмила Зіневич, директор Чернігівської центральної бібліотечної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Любов і демони»: в Чернігові презентували чергового номінанта на «Книгу року» (Відео)

«Мета цього клубу – популяризувати книжку, читання та розширити знання громади про українську літературу, про світову літературу. Водночас познайомити з визначними діячами чернігівського культурного і не тільки культурного бомонду. Це різні діячі культури, політики, мистецтва тощо, які розкажуть, як книжка сприяла їхньому успіху», – пояснює Людмила Зіневич.

«Клуб книгомандрівників» відкритий. Як пояснює пані Людмила, після закінчення карантинних обмежень усі охочі зможуть прийти, поспілкуватися, донести свої враження про прочитані книжки, поділитися своїми ідеями, рекомендувати книжки, які вони вважають корисними для інтелектуального розвитку суспільства.

Наразі ж в умовах пандемії клуб «засідатиме» один раз на тиждень, у четвер, і проходитиме онлайн, тобто з гостем і ведучою можна буде поспілкуватися через перегляд трансляції діалогу та коментарі-запитання під нею, на які гість відповідатиме.

Першим гостем клубу став відомий журналіст, письменник, бард Петро Антоненко, другим гостем, сьогодні, у середу, 25 листопада, стане депутат Чернігівської міської ради, відомий спортсмен-біатлоніст Андрій Дериземля, який розповість про книжку, що змінила його життя.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button