Культура

«Борітеся – поборете!»: в громаді на Чернігівщині відбудуться шевченківські батли

У Корюківській громаді живе активна і талановита молодь, яка постійно вигадує щось нове та прогресивне. Зокрема цьогоріч уперше до дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка влаштують цікавий захід – 3D-БАТЛИ «Борітеся – поборете»!

«Такий формат у нас – вперше. А до того ми здебільшого проводили батли інтелектуального характеру. Оскільки ми – громада, яка любить квізи, різні інтелектуальні змагання, то цього разу вирішили зробити батли тематичними – якраз до дня народження Тараса Шевченка. Також хотілося змотивувати саме сільську молодь, щоб вона теж могла проявити ініціативу та зробити щось, умовно кажучи, власними ногами. Бо одне із завдань – приготувати будь-який патріотичний танець. То вони їхатимуть на це змагання з уже підготовленим танцем і виконуватимуть його. І наше журі за різними показниками оцінюватиме танці», – зазначив Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь у громаді на Чернігівщині запрошують на стажування до міської ради

Загалом завдання складається з трьох частин. Перша – спортивні естафети, друга – вже згаданий танцювальний батл. І третя частина – інтелектуальна, пов’язана із Тарасом Шевченком.

«Взагалі ж це змагання базується на грі, яка нещодавно з’явилася в Україні «Шевченко питає». Будуть запитання різних категорій – про видатних постатей, мову, культуру, історію. На основі цих трьох частин ми й визначимо переможця.

У нас нині зареєстровано чотири команди з сіл Сядрине, Олександрівка, Перелюб і Наумівка. Якраз із цих сіл у суботу до Корюківки приїдуть гравці.

Команду старшокласників, яка виборе перемогу, повеземо до Чернігова – в кіно або в театр, на вибір. А взагалі всі команди-учасниці отримають солодощі. Тому всім буде солодко», – пояснив Онищук.

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button