Культура

Чернігів приймає українського митця Едуарда Бельського (Фоторепортаж)

Художника Едуарда Бельського складно назвати суто українським митцем, хоч він уродженець Волині. Едуард – відомий європейський художник, він мешкає у Словенії на березі Адріатики у венеціанському будиночку.

На його творчість значно вплинули європейські, зокрема французькі та італійські, живопис та графіка. Втім, у його роботах відчувається дотик традицій вітчизняних майстрів пензля, цього не спростовує і сам автор.

Зараз у цьому мають змогу переконатися всі чернігівці – Бельський уперше приїхав до міста зі своєю персональною виставкою, до цього в нього відбулася лише виставка його робіт.

Едуард Бельський працює переважно в жанрі пейзажу та портрета. Жіночий портрет займає у його творчості центральне місце. До речі, митець не пише з натури або фотографій. Мистецтвознавці стверджують, що саме це робить його картини такими загадковими. Останнім часом автор захоплюється Леонардо да Вінчі та французькою школою, але, за його словами, намагається не створювати собі кумирів: «Якщо хтось із художників подобається тобі дуже сильно, ти можеш втратити власне обличчя. Це трохи небезпечно».

На рахунку Едуарда Бельського – понад два десятки персональних виставок в Австрії, Чехії, Німеччині, Франції та багатьох інших країнах Європи, а також у США. Його роботи продаються на провідних фестивалях Парижа, Відня та Манчестера.

Ознайомитись із творчими роботами митця можна, відвідавши виставкові зали галереї «Пласт-Арт».

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button