Культура

Чернігівщина долучилася до акції одночасного виконання колядки «Нова радість стала»

«Нова радість стала» — одна з найвідоміших українських колядок, що поєднала в собі найкращі елементи релігійного та народного колядування. Саме її три роки тому обрали для всеукраїнської акції одночасного співу організатори Всеукраїнського фестивалю вертепів «Вертеп-фест», що проходить у Харкові напередодні старого Нового року. Вони поставили собі амбітну мету – зробити так, щоб у святкові дні «Нову радість» заспівала вся країна. Цього року акція відбудеться 12 січня о 14:30. На Чернігівщині співатимуть колядку у Сновському будинку культури по вул. Незалежності, 2. Колектив ентузіастів Сновського будинку культури завзято узявся за організацію акції «Нова радість стала» у своєму місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радість, яку треба впускати: чернігівці про колядників

«Ми залюбки долучилися до цієї всеукраїнської події, – розповідає координатор акції у Чернігові Наталя Добненко. – Як і по всій країні, акція відбудеться саме 12 січня о 14:30. У ній братимуть участь три колективи нашого Будинку культури – дитячий зразковий ансамбль «Соловеєчки», ансамбль української пісні «Калина» і народний аматорський хор «Спадщина». Ми запрошуємо всіх охочих долучитися до нас, щоб створити справжню спільну атмосферу різдвяного настрою. Адже суть одночасного співу колядки разом з іншими містами – це піднесення духу людей, побажання всього найкращого в новому році для всієї України».

У перший рік акції – у 2017 році, – в ній брали участь три міста, в 2018-му до них додалися ще три, а в 2019-му до участі вже долучилися 30 міст і 5 країн – Велика Британія, Австрія, Нідерланди, Польща та Німеччина.

Кожен охочий може стати організатором всеукраїнської акції в своєму місті. Або можна приєднатися до неї, прийшовши до обраної локації в одному з тих міст, що до неї долучилися, скоріш за все, це буде місцевий зимовий фестиваль. Якщо за якихось обставин це неможливо, то хоч би де ви були, пропонують організатори, у суботу 12 січня о 14.30 маєте заспівати «Нова радість стала», зробити під час співу відеоселфі, а потім розмістити його на своїй сторінці та сторінці Вертеп-Фест у Харкові у Фейсбуці та/або Інстаграмі https://www.instagram.com/vertep.fest з хештегом #НоваРадість, #ВертепФест2019.

Прес-центр фестивалю

Фото — Вадим Фаріон

Ще статті по темі

Back to top button