Культура

Чернігівська “Jazz-Куліса”: двадцять куліс по тому

Час відносний. Можна вимірювати його в секундах, днях чи роках. А можна — в кулісах. Точніше, в “Jazz-Кулісах”.

10 березня 2017-го року на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру глядачі вперше опинилися за кулісами: джаз-бенд “BissQuit” запросив їй розташуватися в одному сценічному просторі з музикантами, тобто просто на сцені. “Все найцікавіше відбувається за кулісами!” — це слоган проєкту. “Jazz-Куліса” стала, як і заявлялося, творчою лабораторію музикантів, які шукають свою музику, грають те, що приносить їм задоволення та надихає. “Jazz-Куліса” була і є можливістю для глядача та виконавця стати ближче у спільному переживанні музики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекція вишиванок і рушників: у Остерському будинку культури оформили світлицю (Фото)

Тоді, у березні 17-го, у складі “BissQuit” на сцену вийшли вокалістка Олена Сетун, трубач Володимир Балаба, кларнетист і саксофоніст Микита Гірня, клавішник Олег Богуш, басист і автор проєкту Дмитро Теребун, барабанщик Богдан Ярошенко. Двадцять куліс по тому, 17 червня 2023 року, вони знову разом вийшли на сцену.

“Jazz-Куліса vol.XX” об‘єднала у затишному дворику філармонійного центру більшість виконавців, які повʼязані з проєктом від початку. У концерті взяли участь Ольга Перепелиця (вокал), Олена Сетун (вокал), Олександр Годун (труба, флюгельгорн), Володимир Балаба (труба, флюгельгорн), Микита Гірня (саксофон), Олег Богуш (клавішні), Сергій Галамага (гітара), Олександр Александров (бас-гітара), Богдан Ярошенко (ударні, перкусія), Данило Корінь (ударні). У програмі прозвучали джазові інструментальні та вокальні твори, зокрема, “Love Me Or Leave Me” Волтера Доналдсона і Гаса Кана, “Let It Ride” Роберта Гласпера і Мусіни Абдул-Каріма, “Green Eyes” Еріки Баду, Джеймса Пойзера і Віктера Дюпле, “Shofukan” Майкла Ліга, “Green&Gold” Ліенн Ла Хавес, Джеймі Ліделла і Метта Хейлза.

Від свого початку проєкт “Jazz-Куліса” був стрибком за завісу творчої буденності. “Jazz-Куліса vol.XX” не зрадила себе і знову відкрила нові враження та відчуття як для слухачів, так і для музикантів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button