Культура

Чернігівські глядачі щиро зустріли учасниць квартету “Каприс-Класік”

Вже понад чверть століття дивує своєю виконавською майстерністю київський струнний квартет “Каприс-Класік”, нині — один з провідних мистецьких колективів України. “Програми квартету різноманітні, і їх завжди об’єднує прагнення до гармонії, краси та творчих змін”, — зазначає автор і ведучий проєкту Чернігівського обласного філармонійного центру “Камерний абонемент”, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оркестр «Філармонія» представив «Пульчинеллу»

Творчість колективу добре знає публіка у Франції, Португалії, Італії, Японії, Швейцарії… І, звісно, в Україні. Це засвідчив щирий прийом, який влаштували чернігівські глядачі учасницям квартету, який 29 лютого 2020 року взяв участь у творчому проєкті “Камерний абонемент”.

У складі квартету Національної філармонії України “Каприс-Класік” — скрипальки Тетяна Хоменко і Олександра Савченко, альтистка Леоніла Круглікова (керівник колективу) і віолончелістка Євгенія Дячук. В їх репертуарі — музика різностильова і різножанрова: від віденської класики до творів сучасних авторів.

У проєкті “Камерний абонемент” “Каприс-Класік” представив програму “Музика королівських палаців і не тільки…”. У неї увійшли композиції класиків — Георга Фрідріха Генделя, Отторіно Респігі, Йоганна Себастьяна Баха, Антоніо Вівальді, Нікколо Паганіні, Вольфганга Амедея Моцарта, Фріца Крейслера, українських авторів — Мирослава Скорика, Анатолія Кос-Анатольського, танго — Карлоса Гарделя, Горана Бреговича, Херардо Родрігеса, Астора П’яццоли.

А ще чернігівським глядачам, які, за словами Леоніли Круглікової, стали для квартету справжніми друзями, “Каприс-Класік” подарував музичний сувенір — “Жарт-Сувенір” Ігоря Фролова.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button