Культура

Чернігівський драмтеатр відкриває новий театральний сезон

10 жовтня відбудеться відкриття 92-го театрального сезону Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

Про це ЧЕline повідомила керівник літературно-драматургічної частини театру Раїса Міненко.

Новий театральний сезон відкривається прем’єрою вистави «Перемудрували». Підтримуючи кращі театральні традиції постановки вітчизняної класики, режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Віра Тимченко підготувала чернігівському глядачеві зустріч з героями жартівливої оперети «Пошились у дурні» класика української драматургії Марка Кропивницького.

14 жовтня та 15 жовтня відбудеться презентація нового театрального майданчика «Біла сцена» прем’єрним показом психологічної драми «Наташа. Хроніка мрії» за п’єсою сучасного драматурга Ярослави Пулінович «Наташина мечта» у постановці молодого режисера Артема Аніщенка. Сценографія та костюми Катерини Бабич.

Протягом цього сезону Чернігівський драмтеатр запропонує глядачам кращі сценічні постановки, минулих років, зокрема «Безумний день або Весілля Фігаро» і «Слуга двох панів», «Комедія помилок» і «Наше містечко», «Кайдашева сім’я» і «За двома зайцями», «Ніч перед Різдвом» і «Вій. Докудрама» та багато інших. У перспективі – робота режисерів театру над новими виставами та активна гастрольна діяльність творчого складу, участь у престижних фестивальних проектах як в Україні, так і за її межами.

З 20 по 27 жовтня на базі Чернігівського театру відбуватиметься XXV Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі». Участь у ювілейному фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі» візьмуть 10 театральних колективів з України, Білорусі, Польщі: 2 Київських – Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка та Національний академічний театр оперети, драмтеатри з Дніпра, Ніжина, Полтави і Херсону; наші білоруські колеги з Гомеля та польські майстри театрального мистецтва з Варшави. У програмі фестивалю представлені спектаклі, поставлені за відомими творами літературної класики в осучасненому режисерському прочитанні, й вистави нинішніх драматургів, що відображують різноманітні грані нашого сьогодення.

Наразі творчий колектив Чернігівського театру натхненно готується до початку й успішного проведення 92-го театрального сезону. Інформація про усі важливі події в житті театру оперативно розміщатиметься на нашому сайті.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button