Культура

Чернігівський фотохудожник здобув золоту нагороду національної фотобієнале

Національний фотоклуб «Колумб» (м. Тисмениця, Івано-Франківська обл.) організував і провів ХІІІ Національну фотобієнале «Природа-2020», учасниками якої стали фотографи з усієї України.

Конкурс видався вдалим для відомого чернігівського фотохудожника Віктора Кошмала. Він здобув перше місце в номінації «Пейзаж, флора і фауна» та золоту медаль Національної спілки фотохудожників України.

Журналіст ЧЕline поспілкувався з переможцем і розпитав про його враження від конкурсу.

«Це дуже крутий конкурс і проводять його раз на два роки. Пробитися на нього дуже важко. Я й раніше кілька разів надсилав знімки, щоправда, нагород не отримував, але мої роботи приймали в експозицію.

А ще раніше, на жаль, уже покійні Микола Турчин і Валерій Шайгородський надсилали на цей конкурс свої роботи й отримували відзнаки», – розповів фотохудожник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зберігаються обереги жіночого щастя – лунниці (Фото)

Нині чоловік вирішив підійти до конкурсних завдань більш відповідально та серйозно.

«Проаналізував світлини, які надсилають на цей конкурс, бо маю їхні альбоми. І вирішив взяти участь. Але ж фотографій маю дуже багато. Тож довго думав, яку надіслати. А тоді дійшов висновку, що в мене є така оригінальна фотографія.

У 2014 році я піднімався ліфтом у газету «Гарт», вийшов з ліфта, а вже таке надвечір’я було, з красивим заходом сонця. І я глянув на вікно, а на ньому такі чудові морозяні візерунки. Звісно, що фотоапарат завжди зі мною, тож і зробив знімки. Але з усіх я вибрав один. І надіслав на цей конкурс. До того ж, аналізуючи альбоми, зробив висновок, що такого ще не було.

153962107_129099292448500_7488079389611454066_n

І ось – золота медаль у мене. Прислали поштою і цінний подарунок, потрібний для фотосправи. І каталог, звісно, що моя робота в ньому є», – зазначив Віктор Кошмал.

У фотохудожника багато різних нагород. Але, за його словами, отримувати нові дуже приємно.

«Коли люди оцінюють твою працю, це завжди приємно. До того ж, одна справа – позитивні відгуки у Facebook, а зовсім інша – схвалення від колег-професіоналів високого ґатунку», – зізнається пан Віктор.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button