Культура

«Чернігів мій»: у місті розучують пісню до української Перемоги (Відео)

До Дня міста в Чернігові відбулася прем’єра пісні «Чернігів мій» у виконані солістки Театру пісні «ЗАБАВА» Світлани Вертебної.

Примітно, що робота над нею почалася в період воєнних дій на Чернігівщині.

«Цю пісню ми помітили у композитора Станіслава Качановського. Він запропонував нашому колективу кілька пісень. Взагалі у нього матеріал, який співають, але не дуже багато. Я побачила перспективу в цьому. Тож вирішила зробити кілька номерів для ансамблю і для солістів. Для ансамблю – не встигли через початок війни. А от над піснею «Чернігів мій» ми почали працювати. Аранжування нам зробила людина, яка живе в Кам’янці – Подільському. Це композитор і аранжувальник Віктор Николишин. Ми до нього звернулися в травні, одразу після блокади Чернігова. І він взявся за роботу, зробив гарне аранжування, коли ми його почули, то не можна було стримати сліз. Атмосфера пісні була відчута повною мірою. Запис робили на студії Геннадія Коваля», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Марина Харчук, керівник Театру пісні «ЗАБАВА».

За її словами, робота над цієї композицією відбувалася із професіоналами, з якими раніше до повномасштабної війни, не працювали. Але від того твір лише виграв. Бо над ним працювали також професіонали, які пережили блокаду Чернігова і бачили все, що відбувалося, на власні очі. Від того композиція вийшла більш щемливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культурний фронт: чернігівський театр пісні «ЗАБАВА» готує пісні до свята української Перемоги

Солістка Світлана Вертебна під час бойових дій була у Чернігові та яскраво проявила себе, допомагаючи людям. За що й була відзначена.

«Вона сама підприємець і не має музичної освіти, але співи – це її хобі. Співає для людей, бо так вимагає душа, для задоволення.

Під час війни вона свій магазин жодного дня не зачиняла. Сама їздила по базах під обстрілами, шукала та вибирала товари, щоб люди мали що їсти. Чернігівцям, які не могли купувати продукти, роздавала їх безкоштовно. Це більш уразливим верствам населення, зокрема пенсіонерам. Допомагала нашим ТРО, воїнам ЗСУ. Каже, що їду через блокпост, то не можу ж я хлопців не нагодувати. І коли тільки-тільки закінчилася блокада, вона мені телефонує: «Так, Марино, треба робити пісню. Бо треба заспівати  для людей, щоб вони не втрачали віру. Щоб військові відчували підтримку тилу». Ось такі високі почуття хотіла вкласти в пісні. Нині вона дуже багато співає для наших воїнів ЗСУ.

У кожного – свій фронт. А у Світлани виявилися два фронти», – згадує Марина Харчук.

Вона пояснює, що є велике бажання презентувати цю пісню з хорошим відеокліпом. І щоб чернігівцям композиція полюбилася, і під час святкування Дня нашої Перемоги люди вже підспівували цю пісню.

Ще статті по темі

Back to top button