Культура

Чернігівці повезуть до Польщі «Комедію помилок»

Чернігівський драмтеатр вирушає до Польщі на Міжнародний фестиваль українського театру в Кракові «Схід – Захід», що триватиме з 2 по 9 квітня.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Чернігівці представлятимуть на Краківському фестивалі «Комедію помилок» Вільяма Шекспіра в постановці художнього керівника – головного режисера театру, заслуженого артиста України Андрія Бакирова.

Снимок

З блискучим успіхом вона пройшла на сценах багатьох українських театрів, була відзначена серед кращих на фестивалі «Золоті оплески Буковини» (2015). А на XVIII Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» (Херсон, 2016) здобула гран-прі фестивалю.

Ця енергійна, інтригуюча комедійна вистава якнайбільше відповідає потребам сучасної людини, перевантаженої негативною інформацією, допомагає відпочити душею від негараздів сьогодення, усміхнутися перипетіям долі, упевнитися у вірі, що все буде добре.

Талановитому акторському ансамблю чудово вдається донести до глядача життєстверджуюче ренесансне звучання твору геніального драматурга, переконати, що той, хто власноруч, попри перешкоди, вибудовує своє щастя, обов’язково його здобуде.

Довідка:

Міжнародний фестиваль засновано в 2014 році Фундацією масових видовищ і шоу-програм та Центром молоді імені доктора Х.Йордана в Кракові (Польща). Його мета – підтримка та популяризація українського театру, представлення найкращих зразків сучасного українського театрального мистецтва в Польщі.

Фестиваль проводиться серед професійних театрів і аматорських студентських, дитячих і молодіжних театральних колективів, які представляють український театр у його розмаїтті.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button