Культура

Держархів презентував виставку «До Дня захисника України»

Презентація відбулася 13 жовтня у приміщенні Державного архіву Чернігівської області.

Виставка об’єднала велику кількість документів, які зберігаються в архівній колекції закладу, присвяченій Героям АТО та волонтерам.

Серед експонатів – фоторяд із понад 40 світлин та близько 20 документів, наданих родинами загиблих учасників антитерористичної операції.

Про це повідомили у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Крім того, тут представлені вірші місцевих авторів. Зокрема, твір Юрія Безпритульного «Колисає мати сина», присвячений матерям героїв – захисників України, вірш Раїси Шанської «Вибач синку…», присвячений загиблому в АТО сину Андрію Шанському, та Тетяни Пакалюк із серії творів «Кіборги з людським обличчям».

Окремі документи відтворюють значущі події, що відбуваються в Україні, доносять до глядача прояви громадянської і національної відваги, самовідданості, сили духу та стійкості тих, хто відстоює права і свободи людини та європейське майбутнє України.

Дослідників історії України зацікавлять матеріали, що експонуються з нагоди Дня козацтва (10 документів): положення про формування козачих полків легкої кавалерії, листування чернігівського віце-губернатора з повітовими комітетами з формування козачих полків щодо збирання коштів на потреби козачих полків, листи предводителя губернського дворянства щодо складання формулярних списків чиновників, призваних на службу в Малоросійські козацькі полки, правила прийому до козацького війська за медичними показниками тощо.

Першими відвідувачами виставки стали студенти Чернігівського кооперативного технікуму та академії Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області.

Ще статті по темі

Back to top button