Культура

До Чернігова приїде славетний режисер Кшиштоф Зануссі

У місті над Десною започатковують перший міжнародний фестиваль документального кіно «КіноДок». Грошей на велике художнє кіно в Україні немає, тож своєю цікавинкою наша країна може зробити документалістику. І це має принести нам світове визнання.

Організатори фестивалю Ганна Левківська та Дмитро Чирипюк з-поміж інших міст обрали Чернігів, бо поліська земля – колиска всесвітньо відомого кінорежисера Олександра Довженка. Саме з малої батьківщини майстра Сосниці дадуть старт фестивалю. Основні заходи проходитимуть в обласному центрі. Журі на чолі з польським режисером Кшиштофом Зануссі, а також усі чернігівці-кіномани зможуть переглянути 20 фільмів документально-публіцистичного жанру українських і закордонних авторів. Кращий фільм отримає гран-прі. Переглянути стрічки можна буде 21-22 травня в кінотеатрі імені Щорса з 10.00 до 18.00 безкоштовно. «КіноДок» стане традиційним фестивалем.

На фестиваль очікують й зірок українського кіно – Богдана Бенюка, Ади Роговцевої та Остапа Ступки. Організатори сподіваються, що фестиваль приверне увагу і чернігівців, і гостей міста, і туристів.

Ще статті по темі

Back to top button