Культура

Досягнення в економіці, спортивні «зірки» та волонтерство: в чернігівському музеї оновили велику експозицію

Із нагоди 30-річчя Незалежності України готується чимало заходів. Не залишається осторонь і Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського. У закладі повністю оновили експозицію під назвою «Чернігівщина часів відновлення Незалежності України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині впорядковують вулиці

За словами Максима Блакитного, заступника директора з наукової роботи Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського, експозиція стосуватиметься всіх сфер життя упродовж 1991–2021 років. Це політика, економіка, культура, спорт, і, звісно, волонтерство.

«З’явився розділ, що висвітлює події російсько-української війни, де йдеться про волонтерський рух як вагомий чинник громадянського суспільства у збереженні Незалежності. Багато в чому завдяки волонтерам Україна зберегла суверенітет, зупинила російську агресію на сході України та відновила боєздатність армії. В експозиції представлені: одяг, виготовлений волонтерами Чернігівщини для військових, фрагменти бойових снарядів і пусковий пристрій від гранатомета РПГ-20, український прапор із привітаннями від бійців, усе це привезли волонтери із зони АТО-ООС у 2016–2021 роках», – сказав Максим Блакитний.

У коментарі для ЧЕline Максим Блакитний також зазначив, що над оновленням цієї експозиції музейні працівники трудилися від початку року. Експонати – із музейних фондів.

Відкриття експозиції відбудеться завтра, 20 серпня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button