Культура

Духовий оркестр представив нову програму

«Українська музика, пісня це могутній символ, зброя і душа нашого народу. З музикою святкуємо, тужимо, молимося і перемагаємо!» Ці слова анонсували і точно передали смисл і настрій нової програми духового оркестру Чернігівського обласного філармонійного центру на чолі із заслуженим діячем мистецтв України Анатолієм Ткачуком. Прем’єра програми під назвою «З музикою – в майбутнє України» відбулася 27 січня 2024 року.

У сповнений енергії і глибини проєкт духового оркестру «З музикою – в майбутнє України» увійшли відомі і популярні композиції українських і зарубіжних авторів – Володимира Івасюка, Тоні Роніса, Ігоря Поклада, Карла Дженкінса, Миколи Лисенка, Гленна Міллера, Степана Єднака, Ісаака Альбеніса… Прозвучали й авторські твори художнього керівника та головного диригента оркестру Анатолія Ткачука – “Фантазія на теми українських пісень”, “Дитячий світ”, “Ми діти твої, Україно!”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша “Jazz-Куліса” 2024 року відлунала на сцені філармонійного центру

«Людство залежне від музики стільки, скільки існує: вона як духовне світло, що проникає в нас та створює своєрідну магію, – зазначають музиканти колективу. – Сьогодні, під час війни, ця магія музики необхідна абсолютно всім».

У програмі «З музикою – в майбутнє України» взяли участь солісти філармонійного центру заслужений артист України Сергій Сулімовський, Яна Сидоренко, Андрій Рекун. Провів програму Сергій Сидоренко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button