Культура

Чернігівський музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка відкриває 91-й театральний сезон

У Чернігівському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка 4 жовтня стартує 91-й театральний фестиваль.

У перший день нового театрального сезону покажуть виставу «Ніч перед Різдвом» за однойменною повістю Миколи Гоголя, в постановці художнього керівника – головного режисера театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Протягом сезону поціновувачі мистецтва зможуть побачити найкращі вистави. Цікавинками фестивалю стануть дві з них. Перша – це постановка київської режисерки Вікторії Філончук «Який сум – кінець алеї». Це драма сучасного грузинського режисера і драматурга Резо Габріадзе. Друга – жартівлива оперета у постановці режисера нашого театру та заслуженого діяча мистецтв Віри Тимченко «Пошилися у дурні» – загальновідоме творіння українського класика драматургії Марка Кропивницького.

У планах художнього керівника режисера театру заслуженого артиста України Андрія Бакірова поставити такі славнозвісні вистави, як «Вій», «Ромео та Джульєтта». До нового року театральна скарбничка має розширити свій репертуар і поповнитися ще деякими цікавинками.

Для маленьких глядачів на Новий рік готують оновлену казочку за Орловим «Веселий Маскарад».

Навесні драматичний театр проводитиме міжнародний фестиваль моноспекталів «Чернігівське відлуння», де чернігівські актори зможуть поділитися та набратися досвіду від учасників з інших держав, а глядачі – порівняти професіоналізм і рівень різних театрів.

Трупа Чернігівського драматичного театру активно готується до відкриття 91-го нового театрального сезону, щоб вкотре вразити чернігівських глядачів.

Ще статті по темі

Back to top button