Культура (Вiдео)

У Чернігові організували «Шалене Чаювання» у величезному шатрі (Відео)

Шалене чаювання вдалося на славу. Всю атмосферу неймовірного дійства, організованого в залі обласного художнього музею, створили… діти. Вони були ідейними натхненниками, авторами більшості експозицій. Вони генерували на заході драйв і шалені емоції радості та веселощів.

«Мені дуже подобаються картини й оця біла штука. – І атмосфера», — Дорофея, гостя виставки.

«Багато картин і вони цікаві», — Тимофій, гість виставки.

«Мені більше подобається ця величезна штука. Якась штука, оця ось», — Серафима, гостя виставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Два в Одному»: доросло-дитяча виставка у Художньому музеї

«Шалене чаювання – це відкриття зимового сезону в «Живій шафі». Дівчата і хлопці створювали картини, скульптури на тему чаювання. Іноді це були герої казок, іноді якісь вільні інтерпретації», — Олена Загребіна, організатор мистецької платформи «Жива шафа», куратор виставки.

Окрасою експозицій стало величезне шатро.

«Вирішили створити такий величезний простір. Ми часто дивимося на світ з одного боку, а тут є можливість подивитись на світ із різних ракурсів», — Олена Загребіна, організатор мистецької платформи «Жива шафа», куратор виставки.

Воно й стало основним місцем для подальших дійств – перегляду діафільмів і самого чаювання. Авторкою ідеї створення виставки стала школярка Марфа Куксань. Більшість робіт – або її особисті, або її друзів.

«Мені хотілося б якось затишно зробити, з друзями», — Марфа Куксань, автор ідеї і співавтор виставки «Шалене чаювання».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: про 100 планів Олени Загребіної та творчість як спосіб життя

«Тут ідеться про затишок. Щось таке дуже тепле і зимове», — Роман Ткачов, художник.

«Ой, я не пам’ятаю навіть, як народилась ідея. Ідея виникла у вихователя. Я підтримала. Всілякі безумні чаювання люблю», Наталія Куксань, мама Марфи Куксань.

На виставці представлені роботи 12 авторів, які створили приблизно 20 експозицій. Це кераміка, графіка, живопис і скульптура.

«Насамперед цікаве бачення дітей. Приємно бачити, що серед наших містян є такі таланти, особливо в такому юному віці», — Світлана Грищенко, гостя виставки.

Триватиме виставка місяць. Надалі в її межах передбачене проведення різноманітних майстер-класів і кінопоказів. Тому ця зала ще неодноразово стане місцем для дитячого сміху та веселощів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button