Культура

Художній музей покаже виставку онлайн

Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана продовжує реалізацію музейних проєктів, запланованих на 2020 рік. Та оскільки в умовах карантину відвідування експозиції обмежене, музей пропонує долучитися до онлайн знайомства з музейною колекцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віртуальна екскурсія: чернігівський музей створив 3D-експозицію

16 квітня відбудеться відкриття виставки музейного проєкту «Греко-римська міфологія та біблійні сюжети», яке можна буде переглянути у мережі Інтернет.

Греко-римська культурна спадщина та біблійні історій є традиційним джерелом для образів, сюжетів та мотивів класичного мистецтва. Завдяки широкому ареалу поширення вони набули означення «загальнолюдського надбання». Античність та Біблія заклали основи європейської культури, справили вплив на політичне і релігійне мислення, літературу і мистецтво, на філософські та юридичні погляди. На ідеї античності та біблійні сюжети та образи опирались цілі культурні епохи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівському музеї презентують виставку онлайн

Мета проєкту – ознайомити із зібранням живописних, графічних, скульптурних творів ХVIII-ХХ століття з музейної колекції, які за своїми сюжетами, образами чи мотивами апелюють до греко-римської міфології та біблійних історій.

Куратор проєкту – старший науковий співробітник музею Світлана Демченко.

Початок трансляції відкриття:16.04.2020 р. о 13.00 на наших сторінках у соцмережі «Facebook» та на каналі «YouTube»Galagan ArtMuseum.

Виставка триватиме до 22.09.2020 р.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button