Культура

Хутір Обирок: життя на карантині та плани

Мистецький хутір Обирок, що в Бахмацькому районі, навіть в умовах карантину живе цікавим життям, щоправда, наразі внутрішнім. Усі заплановані заходи довелося перенести.

Хутір як мистецьке середовище був співзаснований українським режисером Леонідом Кантером. У червні 2018 року він покінчив життя самогубством, а його дітище, попри все, продовжує свій шлях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сад із погрудь Леніна та єднання з глобальною мережею екопоселень світу – реалії хутора Обирок

Наразі на хуторі проживають приблизно 15 осіб. Поки гостей на хуторі не приймають, внутрішнє життя ком’юніті стало інтенсивним, як ніколи. На здибанки збираються тільки обиряни, проте всі охочі можуть приєднатися до них онлайн у Zoom. Серед останніх подій – презентація книжки та благодійного проєкту «37 буддійських штук» від авторки Ольги Корнюшиної. Половина книжки була написана на Обирку, в Оліній Хаті Медитації, тож символічно, що й перша презентація транслювалася звідси.

Уже в червні на Обирку планують починати проведення заходів для невеликих груп. А на початку липня, якщо епідситуація в країні дозволятиме, стартує робота табору Green camp «Діти природи» для дітей-підлітків – про сталий розвиток і стале життя. Серед інших запланованих заходів – школа пекарів із Денисом Суховієм, шеф-пекарем із Києва, традиційна Школа барабанів, курс Дизайну Екоспільнот, кінофестиваль тощо.

Також серед планів – провести «РОбиРок weekend», саморганізований фестиваль, коли люди приїжджають і допомагають щось робити, аби навести лад після пожежі.

Нагадаємо, у квітні цього року на хуторі сталася пожежа, в результаті якої згоріли дві обжиті хати та сарай. За офіційною версією, це був підпал.

Фото — Ольга Чепига

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button