Культура

«In rock style»: естрадно-симфонічний оркестр гомельської філармонії в Чернігові

Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Pink Floyd, Kiss в одному концерті? Це можливо сьогодні і без машини часу, якщо твори цих класиків представляє естрадно-симфонічний оркестр ім. Юрія Василевського Гомельської обласної філармонії (художній керівник та головний диригент — Станіслав Шнир). 10 жовтня 2019 року колектив презентував чернігівському глядачеві програму «In rock style», що складається з визнаних шедеврів класик-року.

Гомельчани недарма вважають естрадно-симфонічний оркестр ім. Василевського музичною візитівкою свого міста. Репертуар ансамблю різноплановий — від симфонічної музики і сучасних обробок народних творів до мюзиклів і року. Відповідним чином підібрані і солісти: на думку музикознавців, Олександр Пономаренко, Вікторія Шнир, Василина Сороколєтова, Рубіна Язепчук, Ольга Баранова, Костянтин Горошко, Тетяна Прохоренко вирізняються яскравою подачею музичного матеріалу, що дає їм можливість постійно вражати публіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий концерт і дискотека столичного рівня: носівчани відзначили День міста

До програми «In rock style» увійшли симфонічні обробки композицій уже згаданих Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Pink Floyd, Kiss, а також творів Scorpions, Браєна Адамса, Bon Jovi, No Doubt, Nirvana, The Cranberries, Metallica, Roxette, Europe.

«In rock style» – назва програми промовляє сама за себе, – каже Станіслав Шнир. – До цього такої цілісної рок-програми в оркестру не було. Були окремі композиції, які користувалися в публіки великим успіхом. Незвичність програми в тому, що твори, які любителі року звикли чути у виконанні вокалістів, у нас звучать в інструментальному виконанні, а твори, звичні у виконанні чоловічих голосів, у нас звучать у виконанні жіночого вокалу».

Естрадно-симфонічний оркестр ім. Юрія Василевського виступав на сцені філармонійного центру не вперше. Тісна професійна співпраця двох творчих об’єднань – Гомельської обласної філармонії і Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм – триває. І, судячи з того, наскільки тепло чернігівська публіка приймала білоруських музикантів, така співпраця має великі перспективи.

«Гомельській обласній філармонії — 53 роки. У нас працюють сім колективів, – зазначає заступник директора філармонії Олена Андржеєвська. – Три роки тому ми розпочали саме «філармонійне» співробітництво з Чернігівським обласним філармонійним центром фестивалів та концертних програм, а наші області розпочали співпрацю у сфері культури значно раніше. У нас є чим поділитися і є чого повчитися у колег».

«Наші стосунки з Гомельською обласною філармонією відновилися три роки тому, – додає генеральний директор — керівник художній Чернігівського обласного філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Теребун. – Нас давно об’єднували спільні інтереси, спільні наміри. Був час, коли рівень взаємовідносин дещо знизився, особливо в творчій сфері. Тому ми вирішили цю ситуацію виправити. Три роки тому ми відкрили цикл «обмінних» концертів. Спершу в Гомелі виступив наш джаз-бенд «BissQuit», потім білоруські солісти брали участь у наших абонементних програмах. Торік Академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського був у Гомелі. Зараз ми приймаємо естрадно-симфонічний оркестр Гомельської філармонії. На початку 2020 року на їх сцені виступить Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди». Тобто творчі стосунки продовжуються, і це йде на користь нашим колективам, які глядач дуже тепло приймає: всі виступи проходять при аншлагах!»

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button