Культура

Іван Чурилов став гостем проекту «Камерний абонемент»

Баяніста Івана Чурилова знавцям музичного мистецтва представляти не треба. Він – лауреат міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів «Citta di Lanciano», заслужений артист України, соліст Національної філармонії та Ансамблю пісні і танцю Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” відкрив 75-й концертний сезон

Зі своєю знаменитою концертною програмою Іван Чурилов 9 грудня 2018 року став гостем творчого проекту Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Камерний абонемент». За словами автора проекту, заслуженого діяча мистецтв України, мистецтвознавця Олега Васюти, творче кредо Івана Чурилова – класична спадщина.

Музикознавці наголошують на великій складності концертної програми виконавця. Зокрема, «Гольдберг-варіації» Йоганна Себастьяна Баха, з яких вона починається, до снаги лише віртуозу. Тембр баяну в них нагадує і орган, і дерев’яні духові інструменти. В «Переклику птахів» Жана-Філіппа Рамо баян Івана Чурилова звучить як справжній пташиний спів, а в п’єсі Сергія Тихонова «На ранчо Веселого Джека» — як губна гармошка.

У концерті також прозвучали твори Вольфганга Амадея Моцарта, Фелікса Мендельсона, Йоганна Штрауса, Георгія Шендерьова… Кульмінацією виступу Івана Чурилова став «Весняний хоровод» Григораша Дініку, в якому багатоплановість образів поєднується з національними колоритами музики.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button