Культура

У Ніжині відкривається виставка політичної й антивоєнної карикатури (Фото)

У Ніжинському краєзнавчому музеї відкривається легендарна виставка політичної й антивоєнної карикатури «Ассоль вже не та…», що вперше була представлена на широкий загал місяць тому в Миколаєві й відтоді мандрує Україною.

Упродовж лише тижня, з 13 до 19 червня, репродукції унікальних малюнків, створених у межах міжнародного конкурсу «Русскій воєнний корабль, іди на ***!», будуть експонуватися у відділі «Музей історії Ніжина» Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми його народили, ми його і відспівали: в Чернігові відкрили виставку «Руский воєнний корабель» (Відео)

«Звісно, малюнками ані перемогти, ані бодай спинити війну неможливо. Але зображені в уїдливо саркастичній формі сюжети й персонажі допомагають, сміючись, позбутися страхів і тривог війни, стати більш упевненими в собі й у нашій перемозі. Та й просто посміятися над перекошеним обличчям північного параноїка-диктатора, над його вусатим посіпакою і переляканими поплічниками, над недолугими солдатами-«асвабадітєлями» ні для кого не буде зайвим», – зазначається в повідомленні.

Окрім репродукцій малюнків, виконаних авторами з усіх куточків України (мало не найвідомішим серед них є Юрій Журавель, лідер українського гурту «OT VINTA!»), а також художників із закордоння (Ізраїлю, Німеччини, Франції і, навіть, з Московії!), можна буде побачити спеціально випущений поштовий конверт «Ассоль вже не та…» і однойменну поштову марку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button