Культура

Капела бандуристів ім. Остапа Вересая виступила у Маріуполі

22 січня 2019 року на День Соборності України в приміщенні Маріупольської камерної філармонії відбулися урочистості «Вставай, Україно!», під час яких їх учасники згадували як недавню історію, так і події 100-річної давнини — проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капела бандуристів ім. Остапа Вересая створила свято для діток реабілітаційного центру

Особливістю ювілейних заходів стала участь у них Капели бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник і головний диригент — заслужена артистка України Раїса Борщ, головний хормейстер — заслужений працівник культури України Микола Борщ).

Візит артистів з Чернігова відбувся на виконання Указу Президента України “Про пріоритетні заходи щодо сприяння зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості у цій сфері” та наказу Міністерства культури України про реалізацію Загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас”. Сприяння в організації та проведенні культурно-просвітницької акції надали: Міністерство інформаційної політики України, Головне Управління Національної поліції України в Донецькій області та Чернігівська обласна державна адміністрація. Співорганізаторами заходу стали Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА (директор Олександр Левочко) і ГО «Українська ініціатива» (керівники —  Юрій Косенко та Ольга Тимчишин).

Під час концерту пролунали пісні часів Визвольних Змагань та літературно-музична композиція на вірші Микити Шаповала, Степана Кость-Костенка, Василенка-Волоша і Андрія Легота.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button