Культура

Гармонія весни: у музеї Галагана відкриється виставка живописних і графічних творів

У Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана 3 березня о 12-00 відбудеться відкриття виставки живописних і графічних творів Валентини Олешко «Гармонія весни».

В експозиції представлено 20 живописних і графічних творів художниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст презентував свою прозово-поетичну книжку

Довідка. Валентина Олешко – мисткиня із Черкас, народилась у невеликому містечку Ладан на Чернігівщині. Навчалась у Миргородському керамічному технікумі імені Миколи Гоголя.

Після навчання почались робочі будні – спочатку на Прилуцькому машинобудівному заводі, а потім на Черкаському. Кінець 80-х та 90-ті роки накрили хвилею боротьби за виживання, однак і тоді Валентина не полишала пензля.

Із народженням доньки світ для мисткині став вдвічі яскравішим, веселішим, певно, і тривожнішим. Знову постає жага до творчості, вона створює керамічні сувеніри та пише живописні роботи.

Дедалі частіше її ваблять чудові квіти, краєвиди, а в її творчому доробку з’являються натюрморти і пейзажі, сповнені щиросердного захоплення і замилування довкіллям. Зачарування природою є станом нестійкої гармонії між чимось зовнішнім, що привернуло погляд, і внутрішнім – душею, яка прокинулась. У своїх роботах мисткиня акцентує увагу на тому, що можна осягнути в процесі споглядання у стані повного медитативного спокою і водночас на природному, простому, невибагливому.

Афіша_Олешко

Ще статті по темі

Back to top button