Культура

Китайська музика і Рахманінов у «Сіверських музичних вечорах» (Фото)

Твори сучасних китайських композиторів звучали зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм у п’ятий фестивальний день ХІХ Міжнародного фестивалю класичної музики «Сіверські музичні вечори» 28 березня 2019 року.

Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» (художній керівник і головний диригент — заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач) представив глядачам програму, до першого відділення якої увійшли «Симфонічна прелюдія» Гуань Ся, фінал Симфонії №3 Бао Юанькая, «Міст мрії» Фан Дончина, «Фестиваль смолоскипів» Ван Сіліна.

Про це повідомляють у прес-центрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Диригував оркестром «Філармонія» Янь Ян – головний диригент Державного симфонічного оркестру міста Уху, декан факультету художньої практики Аньхойського університету, відомий співпрацею з оркестрами Гонконгу, Пекіна, Шеньчженя, Чанши. Це не перший виступ Янь Яна з українськими музикантами: торік на Фестивалі китайської культури у Харкові він на чолі Симфонічного оркестру Харківської філармонії представив програму «У пошуках Дао». За словами диригента, музика — та мова, якою можна розказати чимало історій, і для спілкування досить нот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У четвертий фестивальний день «Сіверських музичних вечорів» виступив Квартет імені Лисенка

Янь Ян презентує зокрема музику своїх друзів-колег. «Я дуже добре зрозумів цю музику, добре впорався із завданням композиторів, тому вони залишилися задоволеними моєю роботою», – зазначив диригент в одному з інтерв’ю.

У другому відділенні фестивального концерту прозвучали «Симфонічні танці» Сергія Рахманінова, виконання яких було присвячене роковинам смерті композитора. «Цей твір акумулює всі творчі ідеї Рахманінова, – каже Микола Сукач. – Це фантастична музика, це постійні переходи з реального в нереальне з неймовірною кількістю емоцій».

Виконання «Симфонічних танців» Академічним симфонічним оркестром «Філармонія» під диригуванням Янь Яна глядачі зустріли оваціями.

У суботу, 30 березня, в рамках фестивалю «Сіверські музичні вечори» зі сцени обласного філармонійного центру звучатимуть твори Роберта Шумана, Клари Шуман, Йоганнеса Брамса у виконанні камерного ансамблю у складі Анастасії Толстоног, Олесі Завади, Наталії Лозової та Сергія Вакуленка.

Ще статті по темі

Back to top button