Культура

У четвертий фестивальний день «Сіверських музичних вечорів» виступив Квартет імені Лисенка (Фото)

У четвертий фестивальний день «Сіверських музичних вечорів» 24 березня 2019 року на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру свою програму представив Квартет ім. М.Лисенка, який уже всьоме взяв участь у фестивалі.

Колектив, створений ще 1951 року, – заслужений ансамбль України, лауреат Державної премії України імені Т.Г.Шевченка, лауреат міжнародного конкурсу ім. Л.Вейнера. Квартет ім. М.Лисенка по праву вважається одним із найвідоміших і найдосвідченіших камерних ансамблів країни. У його доробку — понад півсотні прем’єр творів українських композиторів, в тому числі А.Філіпенка, О.Зноско-Боровського, Є.Станковича, І.Карабиця. За свою історію ансамбль виконав усі квартети Б.Лятошинського, П.Чайковського, Л. ван Бетховена, Д.Шостаковича.

Про це повідомляють у прес-центрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривають “Сіверські музичні вечори”: день третій

На фестивалі «Сіверські музичні вечори-2019» у складі ансамблю виступили народний артист України, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка Анатолій Баженов (скрипка), заслужені артисти України Олег Серединський (скрипка) і Сергій Романський (альт), соліст Національного будинку органної та камерної музики Артем Полудьонний (віолончель). Вони запропонували глядачам програму, що складається з творів Йозефа Гайдна (Квартет ре мажор «Жайворонок»), Альфреда Шнітке (Фортепіанний квінтет «Пам’яті матері» було виконано разом із заслуженою діячкою мистецтв України піаністкою Наїдою Магометбековою), Франца Шуберта (Satz-квартет до мінор), Вольфганга Амадея Моцарта (Квартет до мажор «Дисонанс»). Овації публіки були щирими та теплими, і музиканти залюбки зіграли на біс.

«Сіверські музичні вечори-2019» тривають, і вже 28 березня глядачі можуть познайомитися з творами китайських композиторів у виконанні Академічного симфонічного оркестру «Філармонія», яким диригуватиме Ян Янь.

Ще статті по темі

Back to top button