Культура

Кобзар Василь Нечепа взяв участь у фестивалі «Дунайська Січ» в Ізмаїлі

Із 27 червня артист Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, кобзар, лірник, народний артист України, лауреат Шевченківської премії Василь Нечепа на запрошення ГО «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» із концертами перебуває на Одещині. У рамках мистецького туру – гастролі по військових частинах у Ізмаїлі, Болграді, Рені, Татарбунарах та інших населених пунктах українського Придунав’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До школи на Чернігівщині завітав народний артист України

Громадське «Творче патріотичне об’єднання «Музичний Батальйон» – це спілка українських професійних музикантів і поетів, яка від 2014 року підтримує своїми піснями та полум’яним словом бійців ЗСУ та добровольчих батальйонів. У рамках своєї діяльності «МузБат» кілька років поспіль реалізує довгостроковий мистецько-просвітницький проект «Кобзарська сотня», до якого долучився і Василь Нечепа.

Цьогоріч як активний учасник «Кобзарської сотні» наш артист уперше взяв участь у фестивалі «Дунайська Січ» в Ізмаїлі. Протягом 28-29 червня на літературно-бардівській сцені фестивалю, що була влаштована на набережній Дунаю поруч із виставкою новітньої військової техніки від Ізмаїльського прикордонного загону разом із нашим земляком-лірником свою творчість представили також такі відомі барди, кобзарі, письменники і поети, як Злата-Зоряна Паламарчук, Сергій Братчук, Христина Панасюк, Володимир Каверін, Галка Хаблак, Сергій Василюк, Євген Їжак та багато інших…

Гастролі Василя Нечепи Одеською областю триватимуть до 2 липня й охоплять ще кілька військових містечок Придунав’я.

Джерело: прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button