Культура

Концертний хор хлопчиків врятував новорічно-різдвяні свята (Фото)

Темні сили, як ніколи, розлючені. Вони нізащо не хочуть, щоб у переддень новорічно-різдвяних свят щось нагадувало про ці найулюбленіші для малечі дні. Жодних прикрашених ялинок, жодних подарунків і веселих колядок, ніякого сміху та радощів – ніщо не повинно порушувати тривожну тишу ночі. Щоб запобігти веселощам, із якими діти та дорослі традиційно зустрічають Новий рік та Різдво, химерні мешканці світу страхів і кошмарів вирішують об’єднатися, щоб зіпсувати зимові свята. Проте злим намірам перешкоджає хор хлопчиків, який своїми співами відганяє морок і страх, повертаючи добрим людям радість, сміх і веселощі…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівській публіці презентували музичну казку «Попелюшка»

Саме такий лейтмотив дійства під назвою «HALLO Різдво. Дорослим вхід не заборонено», яке 26 грудня 2018 року глядачам Чернігівського обласного філармонійного центру представив Концертний хор хлопчиків, що вже п’ять років діє при Академічному камерному хорі ім. Дмитра Бортнянського (художній керівник і диригент Іван Богданов). Режисер дійства Світлана Бунзяк, хореограф – Світлана Пожидаєва.

35 хлопчиків становлять «кістяк» хору, скільки ж їх загалом пройшло за весь час діяльності колективу, важко нині й сказати. За словами Івана Богданова, не всі вихованці хору надалі вирішують продовжити професійну творчу кар’єру, вступаючи до спеціалізованих навчальних закладів. Але очевидним є те, що участь у хорі впливає на формування юних співаків як особистостей із тонким відчуттям прекрасного, прищеплює хлопчикам розуміння добра і справедливості, інших чеснот, потрібних їм уже в дорослому житті.

Безпосереднім і незмінним керівником Концертного хору хлопчиків є Світлана Корма. Але для своїх вихованців пані Світлана є кимось більшим, ніж просто керівник. Вона – і диригент, і вчитель, і вихователь, і друг. Її авторитет у дитячому колективі незаперечний. Свідченням тому – численні добрі слова подяки і квіти від учасників хору, їхніх батьків і глядачів, які разом стали авторами успіху дійства під назвою «HALLO Різдво. Дорослим вхід не заборонено».

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button