Культура

Козельчанин Юрій Вульвач розповів про свій шлях у кіно та курйозні випадки на знімальних майданчиках (Фото)

Житель Козельця Юрій Вульвач уже 12 років знімається в епізодичних кіноролях. На себе він встиг приміряти образи не тільки простих людей, а й військових, історичних постатей та аристократів.

Юрій Вульвач згадує, що восени 2008 року він став учасником відомого російського талант-шоу. Одразу після приїзду йому зателефонували з кіностудії та повідомили, що типаж чоловіка сподобався режисеру історичного серіалу – і Юрія Вульвача обрали на роль генерала царської армії, коханця Віри Холодної.

«Я тоді дуже здивувався і сказав, що моя зовнішність нетипова для такої ролі. Бо бороди в мене ще не було, статура худа. Мені здалося, що там якась помилка і я попросив людину, яка мені телефонувала, уточнити в режисера, чи справді він обрав мене. Тоді мені знову зателефонували і сказали, що я таки підходжу», – розповідає Юрій Вульвач.

Ці зйомки проходили в музеї Грушевського. Вони тривали приблизно 5 годин. Юрій Вульвач каже, що за свій дебют він тоді отримав 400 гривень, що на той час було немало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виходить фільм, в якому головну роль зіграла молода чернігівська акторка

Юрію Вульвачу подобається грати в динамічних сценах. Одну з таких ролей він зіграв в українському серіалі «Карпатський рейнджер» минулого року. Тут чоловік був представником вищого світу, який прийшов на бої без правил. Цю роль Юрій Вульвач називає однією зі своїх улюблених.

«На цих зйомках стався випадок. Якраз за сценарієм відбувався сам бій. Билися каскадери й один із них не розрахував траєкторію і випадково вдарив іншого. Той впав і лежить. Ми одразу почали викликати «швидку». На вулиці тоді було +30, в павільйоні спека неймовірна. Всі злякались. На щастя, каскадера привели до тями», – згадує пан Юрій.

У роботі йому вдається знайти спільну мову з режисерами, адже чоловік добре знає, що саме від нього вимагають. До того ж, Юрій Вульвач завжди намагається дивитися на себе збоку, що й допомагає правильно показувати емоції.

«У мене гарна зорова пам´ять. Коли я репетирую перед дзеркалом емоції, то запам´ятовую їх і потім знаю, як треба зробити, наприклад, як відкрити рот. Я ж себе збоку не бачу, але потрібну міміку можу повторити», – зазначає Юрій Вульвач.

Чоловік категорично не погоджується зніматись у фільмах і серіалах, що стосуються містики.

«Я вважаю, що не треба жартувати з цими речами. Був випадок, коли один із таких акторів, як я, знімався в містичному серілі. Сцена проходила на кладовищі. І він якимось чином оступився і провалився ногою у свіжу могилу. Сильно переламав собі кістки, що лікарі дивувалися, як так можна було зламатися. А у віці після 50 все дуже погано загоюється, тому для нього є ризик, що проблеми з ногою тепер назавжди. І таких ситуацій чимало», – пояснює актор.

Основним секретом популярності чоловіка є його зовнішність, адже такий типаж зустрічається дуже рідко. До того ж, Юрію Вульвачу вдається тримати свою фізичну форму. У свої 56 він легко може танцювати та навіть виконувати деякі трюки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома акторка з донькою позували у традиційних костюмах Чернігівського регіону

Зараз чоловік уже є в базах багатьох кастинг-агентств. Його часто запрошують на різноманітні кастинги і пропонують різноманітні ролі. За його словами, до карантину день зйомки коштував у середньому 800 гривень, після зняття обмежень оплата зросла. Тепер таким акторам пропонують від 1500 до 2000 гривень.

Аби взяти участь у відборі, потрібні фото, шоуріл, карта емоцій, інформація, де знімався.

Було й таке, що чоловік грав у серіалі безкоштовно. Це була роль Івана Мазепи. На це він погодився через те, що чоловіку було просто цікаво спробувати себе у цьому образі.

Юрій Вульвач зазначає, що зараз українське кіно почало активно розвиватися. На нього виділяють чималі кошти, залучають молодих акторів. Також сюди часто приїздять закордонні кінотворці, які прагнуть знімати свої фільми саме в Україні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button