Культура

Краєзнавці презентували збірку про українську церкву Чернігівщини на початку ХХ ст.

Збірку документів і фотоматеріалів «Церковно-визвольний рух на Чернігівщині у 1920-х роках» презентовали 7 липня на засіданні клубу «Краєзнавець».

Про це ЧEline повідомили представники Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Про зміст книги та особливості роботи з архівними документами розповів упорядник збірки, краєзнавець-дослідник Віктор Моренець. Ілюстрацією його розповіді став тематичний слайд-фільм.

Професійним досвідом з відбору, групування, опрацювання та упорядкування архівних матеріалів поділився кандидат історичних наук, доцент кафедри історії слов’ян ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Олександр Тарасенко, він побажав успіхів Віктору Моренцю у подальших дослідженнях.

В обговоренні репрезентованої збірки документів і фотоматеріалів взяли участь доктор історичних наук, професор НДУ ім. М.В. Гоголя Сергій Леп’явко, кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту Національної пам’яті Сергій Горобець, заступник директора з наукової роботи ЧІМ ім. В.В. Тарновського Людмила Линюк.

Модератор заходу Вікторія Солонікова прокоментувала книжково-ілюстративну виставку «Православна церква Чернігівщини: тернистий шлях до істини» і звернула увагу присутніх на джерела з питань українізації церкви на Чернігівщині на поч. ХХ ст., а також на праці сучасних вчених-дослідників з історії української православної церкви на теренах Сіверського краю.

Ще статті по темі

Back to top button