Культура

Мандрівний проєкт: гурт «РІЗНІ» заспіває для молоді Коропа (Фото)

Корюківка – це місто, в якому вже багато років успішно розвивається молодіжний рух і відбувається купа різних цікавих заходів. Новинка цього літа – проєкт «Разом – сила».

«У нашому місті створився молодіжний музичний колектив «РІЗНІ». Музиканти активно репетирували і вже можуть презентувати свою творчість не тільки жителям Корюківки, а й інших громад. Уже побували в Новгороді-Сіверському, Сновську, Мені. Їздили з дружніми концертами до тамтешньої молоді», – розповідає Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

Творча молодь вирішила, що літо – найблагодатніша пора для мандрівок селами громади та пошуку нових друзів серед молоді, яка там живе. Знайомства повинні видатися пам’ятними. Бо молодь гратиме в популярні спортивні ігри, зокрема «Квадрат» чи «Захоплення прапора», інтелектуальну гру «Україна» – на знання всього, що пов’язано з нашою державою, відбуватимуться творчі конкурси та спільне приготування їжі на багатті. Буде творчий і позитивний відпочинок.

«Це такий проєкт, що передбачає спілкування, обмін думками, досвідом, спільне проведення часу і водночас маємо благодійну мету – збір коштів на ЗСУ. Вирішили, що підтримаємо якийсь із військових підрозділів Чернігівської області», – пояснив Володимир Онищук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя громад: вектори розвитку Остра та сіл

Проєкт стартував 10 червня в Корюківці.

«Хотіли зробити відкриття на вишиваному майданчику, де ми завжди проводимо наші дійства, концерти, зокрема танцювальний флешмоб. Але синоптики на той день прогнозували дощову погоду, то захід відбувся в холі будинку культури. Був виступ, невеличкий ярмарок, адже місцеві майстрині напекли всіляких смаколиків, були представлені й вироби ручної роботи», – розказав Онищук.

За його словами, під час відкриття проєкту вдалося назбирати більше ніж дві тисячі гривень на потреби військових.

Нарешті настав час мандрівок. Завтра, 23 червня, естафету прийматиме Короп.

Загалом упродовж літа корюківчани планують об’їздити багато громад.

«Можливо, поїдемо навіть за межі півночі Чернігівщини. Маємо друзів у Михайло-Коцюбинському, можливо, в Ічню попрямуємо», – ділиться планами директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

Тож корюківська молодь укотре доводить, що разом – дійсно сила!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Ще статті по темі

Back to top button