Культура

Грандіозне шекспірівське шоу показали в Чернігові

У день пам’яті Вільяма Шекспіра, 23 квітня, в Британії пройшов грандіозний театральний проект Shakespeare Live, присвячений 400-річчю від дня смерті великого поета.

Двогодинна постановка Королівської шекспірівської компанії відбулася в рідному місті драматурга, в якому він і похований.

У виставі були представлені уривки шекспірівських п’єс у бездоганному виконанні зіркового складу таких акторів, як Бенедикт Камбербетч, Джуді Денч, Хелен Міррен, Джон Літгоу, Кетрін Тейт, Роджер Аллам, Ієн Маккеллен, Девід Суше, Девід Теннант, Саймон Рассел Біл та інші. У шоу брали участь англійський Королівський балет, Англійська національна опера та Бірменгенський королівський балет. Більше того, син королеви Єлизавети II Чарльз, принц Вельський, теж брав участь у Shakespeare Live.

По всій земнійкулі прокотилася потужна хвиля різноманітних акцій, виставок і перформансів на знак вшанування творчого спадку великого драматурга і поета.

У рамках проекту “Британський театр у кіно” арт-об’єднання Cool Connectons і Британська Рада в Україні надали унікальну можливість і українським глядачам відвідати покази “Shakespeare Live!”.

24 травня масштабне шоу стало частиною проекту “Британський театр у кіно” і буле презентоване в столичному кінотеатрі, а вже 25 травня покази відбулися в містах Дніпропетровськ, Херсон і Чернігів.

Утім, попри масштабність події, ексклюзивний концерт не привернув увагу чернігівської публіки. Вибираючи між «бути чи не бути» на показі, чернігівці віддали перевагу останньому. А от чи то вартість квитків відвадила, чи то Шекспір зараз не в тренді, – залишається невідомим.

Ще статті по темі

Back to top button