Культура

«Мене ніби відкинуло у той мирний, довоєнний час» – чернігівець Кирил Грек про участь у шоу «Америка має талант»

Чернігівщина завжди могла пишатися талановитими людьми, навіть у такі важкі часи, як зараз. Попри війну, українці продовжують прославляти свій талант на увесь світ. І чи не за те ми зараз ведемо війну із російськими загарбниками, як за нашу свободу, за наше майбутнє, за наших дітей і за нашу молодь?

Один із тисяч молодих талановитих українців – чернігівець Кирил Грек, студент державного університету імені Драгоманова, танцюрист і вокаліст. Танцювальний колектив Light Balance, у складі із молодим чернігівцем, взяв участь у шоу Америка має талант, та настільки вразив журі своїм виступом, що ті одразу відправили команду у фінал.

Розвивати танцювальний талант хлопець розпочав ще змалечку. Батьки Кирила мають свою танцювальну студію у Чернігові, тому й не дивно, що уже з 2-х років у хлопця прокинулося бажання танцювати. З усього переліку танцювальних напрямків, Кирил одразу обрав хіп-хоп.

До 12 років хлопець танцював у танцювальному колективі своїх батьків. У 12 Кирил потрапив до професійної Київської команди, де пробув рік. Потім тренер цього колективу запросив юнака взяти участь у кастингу до команди Light Balance Kids.

«Я потрапив до команди Light Balance Kids у 2019 році через кастинг, який проводився у Києві, в декількох студіях,» – розповідає Кирил, – «всі учасники нашої команди з Києва, окрім мене».

У 2019 році танцювальна команда Light Balance Kids потрапила на шоу «Америка має талант». Спочатку вони готували свій номер 2 тижні у місті Дніпро, де була тренувальна база, а потім полетіли в Америку. Кирил говорить:

«Наші дорослі Light Balance вже були на шоу Америка має талант у 2017 році, вони, якщо я не помиляюсь, зайняли 3 місце, і продюсери цього шоу захотіли дитячий склад, після чого був кастинг, і ми вже туди полетіли. Там ми пройшли всі етапи шоу від кастингу до Гала-концерту та увійшли в ТОП-10, 14 сезону Americans got talgend. Всі ці етапи дали нам більше мотивації працювати, танцювати та вигадувати нові ідеї».

У 2019 році, українська танцювальна команда Light Balance Kids настільки вразила журі світловим шоу і танцями, що ті натиснули золоту кнопку, яка означає, що команда автоматично потрапляє у фінал. На жаль, вибороти перше місце українським учасникам тоді не вдалося, але вони залишили свій слід у пам’яті глядачів шоу «Америка має талант».

Після закінчення 14 сезону проекту, Кирил продовжував тренування з командою. Крім цього він їздив на різні танцювальні майстер класи в Україні, та брав участь у різних проектах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Те, чого не існує»: в Чернігові відбулось відкриття виставки робіт турецького фотографа (Фото)

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, Кирил знаходився у Чернігові, але з часом йому вдалося виїхати з міста. Хлопець розповідає:

«З 24 лютого до 8 березня я жив у підвалі зі своєю сім’єю та знайомими. Ми довго думали виїжджати чи ні, так як з кожним днем ставало все небезпечніше. Коли були вже масові прильоти ракет в різні місця Чернігова, тоді вже почали думати, як, та куди, будемо виїжджати. 8 березня ми поїхали до Черкас, дорога зайняла приблизно годин 10. Ця дорога була не з приємних, бо в Количівці були до цього запеклі бої, і коли я їхав, бачив на власні очі згорівші танки, будинки без стін і купу всього. Далі в Черкасах мене прихистив на одну ніч мій тренер з танців Максим Оробець. На наступний день ми зупинилися у Вінницькій області, і далі вже рушили до Тернополя, де провели 10 днів, після чого я та мама виїхали у Німеччину».

Через війну учасники Light Balance припинили тренування та роз’їхалися хто куди: хтось у Польщу, хтось у Велику Британію, а хтось у Німеччину, як це зробив Кирил. І ось раптом вони дізналися, що їх запросили взяти участь у шоу «Америка має талант».

«Нас запросили на шоу America’s got Talent All Stars, і ми були дуже раді тій новині, бо ми не очікували такої звістки. Через те, що розпочалась війна, усіх розкидало по різних кутках, різних країнах. Ми були раді знову зустрітись та були раді, що в нас є можливість донести світу, що коїться в Україні. Перша наша зустріч після 24-го лютого була восени. Ми всі зустрілися у Варшаві, і звідти вже полетіли на шоу. Всі були раді бачити один одного, бо ми уявити не могли, що зможемо зустрітися, були впевнені, що через війну, ми вже ніколи не побачимося» – розповідає Кирил Грек.

Повноцінно тренуватися до приїзду в Америку колективу не вдавалося. Кирил говорить:

«Через відеозв’язок тренувань прям таких не було. Ми іноді збирались, щоб обговорювати деякі моменти з хореографії, а повноцінні тренування вже були в Америці за 5 днів до нашого виступу».

Український танцювальний колектив мав на меті не просто добре виступити, а донести всю правду про війну та сучасність України. Виступ команди Light Balance був дуже символічним. Своїм світлом вони «запалили» темну сцену талант-шоу. Члени журі пройнялися виступом української молоді, та знову натиснули золоту кнопку.

«Відчуття у той момент були такі ж, як і у 2019 році,» – говорить Кирил, – «особисто мене ніби відкинуло у той мирний та тихий час до війни. Публіка нас прийняла дуже тепло, дуже радісно, і це було приємно. Ми відчували від них підтримку».

За правилами талант-шоу, танцювальний колектив Light Balance потрапив одразу у фінал проекту. Коли має відбутися фінал ще не відомо, але юні танцюристи уже мають ідеї для свого виступу.

За час, проведений в Америці, Кирил побував у декількох цікавих та популярних місцях, які його справді вразили.

«В Америці мені більше всього запам’яталися такі місця як: Hollywood walk of fame, де ти можеш відчути себе нібито в якомусь фільмі, бо всі відомі фільми там знімалися; Santa Monica, більше всього там запам’ятався пірс, на якому є ресторани, американські гірки, та відкривається прекрасний вид на океан; Hollywood Sign – це найпопулярніше місце, в якому хочеться бути 24/7, там на світанку та ввечері відкриваються прекрасні види на місто».

Крім танцю, Кирил має хист до музики. Влітку 2022 року хлопець пройшов кастинг, та став учасником українського бойз-бенду «DSide Band», який створили у 2016 році. Разом з іншими вокалістами, він створює музику різних напрямків для української аудиторії. Також Кирил любить займатися спортом, грати у футбол та волейбол.

Наразі хлопець навчається в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова, на спеціальності: 291 «Міжнародні відносини суспільні комунікації та регіональні студії». Проживає Кирил у Чернігові, та має плани на найближче майбутнє:

«В найближчий час планую розвивати студію своїх батьків і дивувати всіх нашою новою музикою з «DSide Band». Ну і звісно виступ у фіналі America’s got talent All Stars» – говорить хлопець.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 0462

Ще статті по темі

Back to top button