Культура

«Те, чого не існує»: в Чернігові відбулось відкриття виставки робіт турецького фотографа (Фото)

«Те, чого не існує» — фотовиставка, представлена в новому мистецькому просторі «ПідВал», за підсумками проєкту «ThisPlace» (VAHA HUB). Роботи, що експонуються, умістили в собі біль представників різних етносів, які вимушено проживають далеко від Батьківщини

«Ця фотовиставка єчастиною доволі відомого проекту «ThisPlace», що присвячений переміщеним особам. Проєкт реалізовано Чернігівським «Art and Media Hub» у партнерстві з хабами з Порто (Португалія) та Діярбакира (Туреччина). В Туреччині будуть представлені роботи наших чернігівських фотографів, а ми в Чернігові приймаємо виставку нашого гарного друга і колеги – Бедрана Текіна.» – зазначає Олена Розтальна – голова молодіжного драматичного театру «АмаТеа».

Бедран Текін, курт за походженням,  народився та проживає в місті Діярбакир, Туреччина. Поєднуючи живопис з документальною фотографією, митець висвітлює проблеми та болі з якими в чужих країнах живуть переселенці. Цей мотив став основним і у створенні цієї виставки.

«Ця виставка представлена представниками різних етносів, що вимушено опинилися в Туреччині. І були вимушені покинути свою батьківщину. Це вихідні з різних країн, які, переважно через війну, переїхали до Дієр Бакіру і тепер вони намагаються там збудувати своє життя, разом з тим намагаючись зберегти власну ідентичність.» — Олена Розтальна – голова молодіжного драматичного театру «АмаТеа».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПідВал: у Чернігові відкрився новий мистецький простір (Відео)

В рамках проєкту роботи чернігівських фотографів будуть експонуватися закордоном аби через їх фотографії світу вдалося побачити та відчути жахи війни в Україні.

«Виставка чернігівських фотографів Владислава Савенка та Валентина Бобаря буде відбуватись в Туреччині, вже була виставка в Португалії і скоро відкривається виставка в Польщі. Це роботи, що були зроблені про Чернігів, про життя в місті з початку повномаштабного вторгнення.» — зазначає Олена Розтальна – голова молодіжного драматичного театру «АмаТеа».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button