Культура

Молоді викладачі з Чернігівщини створили власний гурт

Дівочий квартет «КАВА» вже три роки функціонує на базі Гончарівської школи мистецтв. Його створили викладачі закладу з власної ініціативи.

Його учасницям – від 25 до 32 років. Назва колективу доволі символічна, вона складається з перших літер імен учасниць: Катерина Мурач, Вікторія Овчар, Альона Москаленко, Катерина Оксинюк.

«Ми сиділи на педагогічній раді, тоді у нас з´явилася нова вчителька. Це було напередодні свята першокласника. Ми з дівчатами поговорили і вирішили заспівати пісню на цьому заході. Так і зробили. Після цього нам на думку спала ідея – виконувати пісні на кожному концерті. Таким чином і утворилася наша група. Оскільки ми всі дуже активні, любимо співати», – розповіла одна із учасниць Катерина Мурач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На карантині гурт чернігівця Олександра Чемерова записав новий сингл

Тут кажуть, що всі рішення ухвалюють разом і праця колективна, тому в гурті нема одного керівника – всі рівні.

Репертуар найрізноманітніший. Виконують як поп-пісні вітчизняних виконавців, так і чимало патріотичних. Учасниці самі розкладають пісню на голоси і співають її. Кажуть, що можуть виконати майже все.

Молоді музиканти беруть активну участь в усіх заходах Гончарівської громади і не тільки. Та поки що не встигли взяти участь у конкурсах, оскільки одна з солісток перебуває в декретній відпустці.

Втім, серед планів гурту – заявити про себе на сцені Чернігова. Також їх запрошували провести власний концерт у Коропі. Адже репертуар гурту налічує з півтора десятки пісень, є й сольні, які кожна учасниця співає окремо.

Окрім цього, одна з солісток уже написала кілька власних пісень, які учасниці гурту «КАВА» планують виконувати вже у повному складі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button