Культура

Мотоцикли, конкурси та рок-н-рол: чернігівська співачка поділилася секретами красивого голосу (Фото)

Чернігівська співачка Олена Михайлова має вроджений слух, а свої вокальні дані демонструвала ще тоді, коли була зовсім маленькою. Із 10 класу вона почала займатися співом професійно. До Дня голосу ЧЕline вирішив поцікавитись в артистки її секретами красивого співу та дізнатися більше про тендітного музиканта-байкера.

«Зазвичай я співала для свого задоволення, але на мене почали звертати увагу і вже в старших класах я зрозуміла, що співом можна ще й заробляти. Музиканти, які працювали досить довго, почали мене запрошувати на заміну в різноманітні кафе. З часом я вже працювала самостійно. А найбільший поштовх до кар’єри професійної співачки дало шоу «Чернігів має талант». Після цього мене більше впізнавали та запрошували на різноманітні заходи», – згадує співачка.

За освітою Олена – модельєр. Каже, що навіть і не думала працювати за професією. Навіть у роки навчання їй завжди хотілося співати, а не створювати одяг.

«Моя мама колись також співала, але їй не вдалося заробляти цим на життя. Тому вона вирішила, що це не професія, а працювати потрібно, так би мовити, на пенсійну книжку. Саме через це мене відправили вчитися на модельєра жіночого одягу. Однак коли я вже випускалася, то нам давали рекомендаційний лист, де було написано, що батьки припустилися помилки, оскільки не віддали мене на музичний факультет. Адже всі пари я проводила на репетиційній базі та приносила перемоги з усіх конкурсів, організованих у нашому навчальному закладі. А от власні пари я часто пропускала. Проте ця освіта модельєра мені насправді дуже допомагає, адже всі концертні костюми я можу собі робити сама», – ділиться артистка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська співачка презентувала новий кліп (Відео)

Хоч і дивно, але свій голос Олена Михайлова не ставила і спеціальної музичної освіти не має. Увесь секрет у природних здібностях і постійній роботі над собою.

«Колись, коли ще були касетні магнітофони, то на одній касеті в мене грала музика, а на другу я записувала свій голос. Потім я прослуховувала це аудіо, аби почути, які в мене є недоліки. Потім сама ж їх виправляла», – розповідає дівчина.

Як пояснили Олені спеціалісти, у неї вроджений слух. Тому навіть коли готуватися до концертів допомагають педагоги, і вони разом із музикантами відпрацьовують двоголосся, триголосся, то Олена ідеально вловлює все на слух.

«Якщо є слух, то навчитися співати можна без проблем, а якщо є тільки голос, то навчитись вокалу дуже важко», – зазначає співачка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка з Чернігівщини підкорює фестиваль «Червона рута-2017»

Аби вдосконалити свій спів, Олена все ж зверталась до педагогів із вокалу, але вони не взялися з нею займатися.

«Є у нас такі імениті вчителі в місті, до яких я зверталась, і вони мені казали, що зі мною займатися не треба. Вони запевняли, що я співаю чисто, голос вже поставлений. Доопрацювати можна лише певні технічні моменти. Але тут також є нюанс, адже якщо займаєшся з педагогом, то він ламає індивідуальність співака і стиль стає схожим на вчителя. Тому мені сказали, що в мене вже випрацювана вокальна манера, тож педагоги не хочуть її ламати», – розповідає співачка.

Щоб не втратити співочих навичок, голос треба постійно тренувати. Це важлива частина роботи.

«Практика понад усе, тому що коли велика перерва у співі, то починаєш плавати між нотами, не попадати в тональність. Це те саме, що водити авто. Якщо ти довго не сидітимеш за кермом, то після першого старту заглухнеш. Тому неодмінно треба тренуватися, зокрема й удома. Але я це роблю тільки тоді, коли залишаюсь наодинці», – наголошує артистка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська співачка отримала звання народної артистки

У репертуарі Олени Михайлової близько трьох тисяч пісень. Це блюз, поп-музика, шансон («блатняк» вона не співає), рок-н-рол, рок. Зараз дуже затребувана естрада. Співати доводиться дуже багато різних композицій, адже її публіка різноманітна.

Багате життя співачки й на курйозні моменти. Вона згадала кілька.

«Я дружу з байкерами, ми їздимо на зльоти виступати, я ж маю бути в образі. І от якось хотіла так пафосно поставити ногу на колонку… І тут у мене рвуться шкіряні штани, а мою яскраву нижню білизну побачили всі. А ще хочу сказати, що співакам ніколи не можна пити газовану воду перед тим, як ти береш мікрофон у руки, бо потім буде дуже незручно перед публікою», – розповідає Олена.

Також вона співає в кавер-гурті «Addams Family», який був єдиною в Чернігові групою, що грає старий рок. Але він не дуже популярний серед широкого загалу, тому гурт доповнив свій репертуар іншими композиціями.

На паузі поки що робота творчого колективу «НАСТ», який зайняв перше місце в конкурсі «Чернігів the best» серед груп.

Окрім музики, в житті Олени є ще одне захоплення, якому вона приділяє чимало часу – це байкерство. Вона розповідає, що ще з дитинства замість гри ляльками обирала катання на велосипедах. Коли підросла, то вже перейшла на мотоцикли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка у дуеті з Анастасією Приходько записала патріотичну пісню (Відео)

«Уперше я сіла на мотоцикл, коли мені було 13-14 років. Це був «Мінськ», на ньому я вчилася. Потім була довга перерва і років 6 тому я почала займатися їздою більш серйозно – на спортивному мотоциклі, а потім поступово втягнулася в байкерську тусовку», – каже співачка.

Зараз вона є адміністраторкою чернігівської мотогрупи.

«Минулої осені я організовувала закриття мотосезону. Але у ньому зареєструвались лише зо 20 учасників. Однак у день самої події на площі зібралися аж 115 байків. Це був мій перший такий організаторський досвід, і емоції переповнювали. Я була ведучою колони, ми зробили великий маршрут і показали себе всьому місту», – згадує Олена.

Цього ж року коронавірус вніс свої корективи в життя байкерів. Через обмеження сезон відкрити поки що не вдається. Тому їздити вдається лише за містом.

Є у Олени і дуже незвичний член родини – це тхір Жора. Він живе в дівчини вже 8 років і товаришує з котом.

«Він у мене з’явився випадково. Про те, що одна родина віддає тхора, мені розповів наш барабанщик. Тваринка не змогла ужитися з тими господарями і постійно їх кусала, до того ж сильно. Коли я приїхала, то він мене одразу облизав і я зрозуміла, що додому повернуся тільки з ним. Пізніше ми дізналися, що агресивна поведінка в тхорів проявляється, коли тварина не стерилізована і в неї надлишок гормонів», – каже Олена.

Але через надмірну любов Жорика до риття нірок його господарям постійно доводиться прибирати поролон від порваних диванів і ховати усе в закриті шафки.

Утім, Олена каже, що він дарує їй чимало позитиву, адже тваринка дуже активна і цікава. За словами дівчини, це як суміш кота та собаки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button