Культура

Музей Тарновського відзначив 125-річчя

26 листопада у приміщенні Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського відбулося урочисте спецпогашення немаркованого конверта та марок, розроблених філією Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта», з нагоди 125-ї річниці від часу заснування музею.

«Музей – це унікальний інструмент, який поєднує у собі минуле і майбутнє, що розкривається в цих історичних стінах. Ми бачимо музейну справу як один із ключових інструментів реалізації туристичного потенціалу нашого міста. І у подальшому маємо на меті збільшувати кількість таких туристичних «магнітів». Адже наше місто і область заслуговують на те, щоб стати відомими не тільки на всю Україну, а й на всю Європу», – зазначив під час заходу Олександр Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині хочуть відродити унікальний музейний комплекс «Скорботна матір»

Окрім святкових привітань на честь 125-ї річниці від часу заснування музею, працівники закладу отримали почесні грамоти та відзнаки.

Після чого у приміщенні музею відбулась відбулося урочисте спецпогашення немаркованого конверта та марок, розроблених філією Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта».

Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського – один із найстаріших, найбагатших, добре знаних музеїв України. Зібрання нараховує майже 230 тисяч пам’яток матеріальної і духовної культури. У 1896 р. до Чернігівської губернської земської управи надійшла заява Василя Тарновського-молодшого – відомого громадського діяча, благодійника і збирача українських старожитностей, власника палацу в Качанівці (1838–1899): «Составленный мною в течение всей моей жизни музей местных древностей я желал бы, для верного сохранения их, передать в собственность и заведование Черниговскому губернскому земству с тем, чтобы он…был открыт для обозрения его публикой». На основі його колекції у 1902 р. у перебудованому приміщенні (воно зараз біля стадіону Гагаріна) був відкритий Музей українських старожитностей.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button