Культура

У Чернігові запалювали швейцарські скрипалі (Фото)

Незвичайний концерт відбувся у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів і концертних програм. До нашого міста завітали цікаві гості – юні скрипалі зі Швейцарії: 14-річний Фредерік Мангольд і 15-річна Емілія фон Альбертіні.

Представляючи юних музикантів, художній керівник і головний диригент академічного симфонічного оркестру «Філармонія», заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач наголосив для присутніх у залі вихованців чернігівських музичних і мистецьких шкіл та училищ, що вони мають рідкісну нагоду послухати своїх колег, які навчаються в музичних закладах інших країн. «Сьогодні ще один бенефіс – викладача наших молодих виконавців Олександра Гільмана», – повідомив також Микола Сукач.

Олександр Гільман – учень видатного скрипаля і музичного педагога Захара Брона, він свого часу сам виступав на цій сцені, а два роки тому вже представив і свого учня. Цього дня він хвилювався вже за обох своїх вихованців. Але його учні не підвели, виступили дуже професійно. Фредерік Мангольд виконав концерт для скрипки з оркестром Макса Бруха. Микола Сукач відзначив надзвичайну працьовитість юного музиканта, який вперше виступав на сцені разом з оркестром.

Емілія фон Альбертіні – вже досвідчений музикант. Скрипкою займається з п’яти років. Вона лауреат Міжнародних конкурсів юних музикантів в Італії у 2011 та 2014 роках, Міжнародного конкурсу юних скрипалів у Бельгії 2012 року. Буває вона і в Києві, адже її мама колишня киянка. Вона також приїхала підтримати доньку разом з двоюрідною сестрою Емілії Валерією.

На сцені філармонійного центру для чернігівської аудиторії юних музикантів дівчина блискуче виконала концерт для скрипки з оркестром Ф. Мендельсона разом з академічним симфонічним оркестром «Філармонія» під керівництвом Миколи Сукача.

У другому відділенні молоді слухачі насолоджувалися знаменитою симфонією № 5 Людвіга ван Бетховена.  Диригував академічним симфонічним оркестром філармонійного центру диригент-хормейстер Національної хорової капели України «Думка» Андрій Савчук.

Текст Віра Лобановська, фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button