Культура

“Музичною Європою” — нові хіти старого континенту

Цього року Україна вперше відсвяткувала День Європи разом з усім континентом 9-го травня. Напередодні свята відповідний указ видав Президент України. День Європи — це, передусім, день миру і єдності цінностей, які нині, під час Широкої війни, зі зброєю в руках захищає український народ.

Дню Європи була присвячена велика концертна програма “Музичною Європою”. Презентація програми, в яку увійшли хіти старого континенту, відбулася 20 травня 2023 року на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші Римської імперії – на чернігівському Валу: відкрилася нумізматична виставка (Фото)

“Наша програма різнопланова і різноманітна — як, власне, сама Європа, — кажуть артисти філармонійного центру. — І, разом з тим, —  єдина як нинішня європейська культура, збудована на спільних цінностях”.

Внесок мистецької України в загальноєвропейську культуру переоцінити важко. А в контексті війни, коли Україна на полі бою боронить Старий Світ від новітніх варварів, — й поготів. Нові реалії будують нові мистецькі смисли. І це знайшло своє відображення у програмі “Музичною Європою”. У першій частині програми популярні українські пісні разом з відомими європейськими хітами створювали єдину мистецьку палітру. Музична Україна у концерті звучала в унісон з музичною Європою.

У другій частині проєкту “Музичною Європою” під назвою “Сублімація війни” були представлені експериментальні напрямки музичного і хореографічного мистецтва з використанням текстів сучасного українського драматурга Андрія Бондаренка з його поеми “Синдром уцілілого”.

У концерті взяли участь Академічний народний хор на чолі із заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Коцуром, Дмитро Обєдніков, Катерина Іващенко-Василяко, Марина Коваленко, Олександр Лаптій, Ілля Латиш, Наталія Липницька, Юлія Литвин, Марина Маккей, Анна Михневич, Дар’я Михневич, Світлана Примак, Яна Сидоренко, Олександр Сьомченко, Ксенія Трубіна, а також Театр танцю «Екватор».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button