Культура

На Чернігівщину втретє завітає масштабний літературний фестиваль Lуtavrу

Із 9 по 11 жовтня у Чернігові, Ніжині, Корюківці, Бахмачі, Острі (Козелецького району) та Седневі пройде ІІІ Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному артпросторі Lуtavrу.

Цей масштабний літературно-мистецький захід відбуватиметься одночасно в багатьох локаціях. Сучасні письменники, літературознавці, журналісти України і закордоння виступатимуть у школах, університетах, бібліотеках, музеях. Жителі й гості означених населених пунктів Чернігівщини зможуть насолодитися сучасною світовою літературою. Цьогоріч прибудуть не лише знані та молоділітератори, а й відомі митці з Польщі, Литви, Хорватії, Білорусі, В’єтнаму, Туреччини, Грузії, Чехії, Румунії, Греції, Великобританії, Сербії.

Організатор ІІІ Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному артпросторі Lуtavrу— громадська організація «Центр новітніх ініціатив та комунікації» (м. Ніжин).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові презентують записи фронтового кореспондента

Партнери фестивалю: Чернігівські обласна рада, Чернігівська ОДА, Ніжинська, Корюківська, Остерська, Седнівська й Бахмацька міські ради, ГО «Медіа-центр «Свобода слова нового століття» (м. Корюківка), МГО «Альтернатива» (м. Корюківка),БФ «Захистимо Україну», Чернігівська обласна організація Спілки письменників України, PENUkraine, Асоціація українських письменників.

— Мета фестивалю —просвітницька. Він покликаний привернути увагу дітей і молоді до читання, ознайомити із сучасною українською та зарубіжною літературою, популяризувати книгу в сучасному культурному молодіжномусередовищі, а також робитимодними й популярними традиції сторітаймів, створюватиживийдіалогчитача з письменником, — каже натхненниця йтопменеджер фестивалю Lуtavrу Тетяна Винник.

Фестиваль Lуtavrуна терени України, зокрема до Чернігівщини, завітав2016 року. Відтоді зарекомендував себе як культурний захід міжнародного рівня. Умежах проекту традиційно готують альманах «Литаври», до якого входять твори учасників фестивалю. Альманах видають за підтримки Ніжинської міської ради, він слугує подарунковим виданням для бібліотек і шкіл Чернігівщини, які беруть участь у проекті.

Нагадаємо, що у 2016-му та 2017 роках Міжнародний фестивальінтеграції слова у сучасному артпросторіLуtavrузібрав на Чернігівщині близько двохсот митцівіз понад десяти країн світу та України. Тоді у школах, вишах, бібліотеках Чернігівщинипровелибільш ніж півтори сотні заходів й подарували культурним і освітнім закладам комплекти книжок сучасної літератури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button