Культура

Невідома історія: ще одна версія про хрещення Чернігова (Відео)

Нині зовсім не дивина, що історичні події трактують по-різному. Особливо, якщо вони відбулися в сиву давнину. Бо звичка переписувати історію на вигідний лад, на жаль, трапляється і в сучасний час.

Свій погляд на хрещення Чернігова має й чернігівець Анатолій Ярошенко, для якого історія – справжнє захоплення. Бачення, яке відрізняється від звичного для багатьох, він виклав у своєму відеоролику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарлотка з мандаринами, неймовірне м’ясо та настоянки: в Чернігові знімають кулінарне відео

«Одне з цікавих питань історії Чернігова, на яке досі немає відповіді – питання хрещення Чернігова та чернігівців. Жодних літописних згадок про те не існує. Є тільки легенда, повідомляє нам, ніби чернігівців охрестили майже одночасно з киянами в озері, яке зараз називається Святе. Розташоване воно на території урочища Святе, що трохи на південь від Чернігова, між містом і річкою Десна.

На місці, де це начебто відбулося, встановлено пам’ятний знак. Місце вважається особливим. Але є невелика проблемка: саме це озеро не позначене на жодній карті. Тобто саме озеро є, а його назви немає. Є тільки назва урочища», – зазначає автор.

Докладніше про все це – у відео.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button