Культура

Ніжинські танцівники побували на Міжнародному фестивалі в Італії

Із 30 травня по 9 червня 2017 року вихованці дитячого зразкового ансамблю бального танцю «Ритм» Ніжинської дитячої хореографічної школи здійснили незабутню подорож до сонячної Італії для участі в І Міжнародному фестивалі «POPOLI IN FESTA», що проходив у місті Пезаро на березі Адріатичного моря, повідомляють «Уездные новости».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11-місячний малюк – наймолодший учасник конкурсу у рамках фестивалю «Чернігівська Січ»

Урочисте відкриття фестивалю відбувалося на Народній площі м. Пезаро. Його учасниками стали творчі колективи з чотирьох міст України: Хмельницького, Львова, Києва та Ніжина. Фестивальна програма юних ніжинців складалася з хореографічних композицій європейської та латиноамериканської програм, українських стилізованих бальних танців і попурі на теми українських пісень у виконанні Владислави Савченко (викладач – Т. Евелєкова).

Пезаро – батьківщина оперного композитора Россіні. Саме тут, на вулиці Россіні, розташований знаменитий оперний театр його імені та меморіальний музей, присвячений його творчості. Ніжинцям поталанило побувати на концерті Симфонічного оркестру ім. Дж.Россіні, що проходив на Народній площі Пезаро. Усі без винятку отримали незабутнє враження від неперевершеного колоритного звучання італійських оперних голосів.

Ще статті по темі

Back to top button