Культура

Оживив персонажів «Лісової пісні»: в Сосницькому музеї відкрили виставку майстра-художника Анатолія Семенцова

У музеї Довженка відкрили виставку майстра-художника Анатолія Семенцова. Головним наповненням виставки стали вироби з глини. За основу для роботи майстер узяв знамениту драму-феєрію Лесі Українки «Лісова пісня».

Про це повідомляється на сторінці музею.

Анатолій Семенцов оживив 21 персонажа твору, а працівники музею допомогли оформити виставку так, щоб вона мала свій «лісовий» самобутній настрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині може зникнути вид червонокнижних тварин

Зустріч із майстром вийшла дуже теплою і ліричною. Відкрила виставку зворушливим вокалом Маргарита Демиденко. Прослухавши пісню, Анатолій Семенцов за чудове виконання подарував їй власну роботу з дерева.

Далі директорка музею Ольга Ярмуш розповіла про самого майстра та його твори. Продовжився захід грою на сопілці у виконанні музиканта Миколи Супруна.

Анатолій Семенцов розповідав про свої роботи, про те, що його надихає на творчість, і про те, як залишати душі світлими у такі темні часи, які на нас опустились.

Гості ще й після виставки спілкувались із Майстром, дякували йому за творчість і за ті кілька годин, наповнених міфічними персонажами – гостями з тонких світів, що принесли трішки розради та казки у наше сьогодення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button