Культура

Заворожливі пейзажі, портрети та натюрморти: на Чернігівщині живе і творить 21-річна художниця

Чернігівщина – колиска багатьох відомих талантів, творчістю яких захоплюються не лише в Україні, а й за кордоном. Цілком можливо, що колись світ надихатиметься і творчими роботами Альони Чканої із села Волосківці, що на Менщині. Попри молодий вік, Альоні усього 21 рік, уже відбулися кілька виставок її художніх робіт.

Альона розповідає, що народилася в Чернігові, дитинство і юність пройшли в селі Волосківці, де нині й проживає.

«9 класів навчалася в місцевій Волосківський ЗЗСО І-ІІ ступенів, 10-11 класи закінчила в Менській школі імені Шевченка. Наразі закінчила Національний університет «Чернігівський колегіум» ім.Т.Г.Шевченка, на освітню ступінь бакалавра. Навчанням задоволена, оскільки набагато підвищила свій рівень малювання й отримала цікаві та надзвичайно потрібні знання для життя та для професії – вчитель початкових класів», у коментарі для ЧЕline зазначила дівчина.

Дитяча мрія Альони – стати художником. І, як бачимо, дівчина не сидить склавши руки, а наполегливо прямує до своєї цілі.

«Хочеться працювати в художній сфері чи навчати малювання», каже вона.

Добрим словом Альона згадує директора сільської школи Валентину Михайлівну Охріменко, адже сама вона допомогла талановитій школярці повноцінно розвивати талант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти баланс між роботою та особистим життям

«З її допомогою я брала участь у безлічі конкурсів із малювання, займала навіть перші місця. Пам’ятаю, що найперший конкурс, на якому спробувала свої сили, називався «Моральний вчинок». Увесь час моєю підтримкою була і мама, вона також не давала мені полишити малювання. Одні з моїх перших малюнків із раннього дитинства мама зберігає і нині», розповідає художниця.

До речі, художній талант Альона успадкувала від своєї мами. Щоправда, вона не є художницею, малювання її хобі. Шкільні роботи жінки збереглися донині.

Альона малює олівцями та фарбами, найбільше полюбляє акварель. Особливо їй подобається зображувати пейзажі, портрети та натюрморти. Робіт уже назбиралося чималенько, на виставки вистачає.

«Двічі в мене були виставки в колишній Менській дитячій бібліотеці, виставка в університеті й онлайн-виставка в Менській публічній бібліотеці», зауважила художниця.

Зупинятися на досягнутому Альона не збирається, адже прагне до самовдосконалення.

«Розвиватися далі хочу, може здобути навички ще в якійсь техніці малювання, графіки», сказала вона.

Залишається хіба що побажати дівчині подальших успіхів на художній ниві, побільше виставок і відданих шанувальників таланту.

Спілкувалася Ірина Осташко

Фото надано Альоною Чканою

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button